Karim Nielsen, den administrerende direktør for de seks københavnske Brøchner Hotels, stopper med udgangen af denne måned. Foto: Brøchner Hotels.

Direktørskifte i stor dansk hotelkæde

Brøchner Hotels, Københavns største kæde af boutiquehoteller, skal have ny administrerende direktør. Efter knap ni år på posten har Karim Nielsen opsagt sin stilling – uden nyt job på hånden.

Karim Nielsen stopper med udgangen af denne måned som administrerende direktør i Brøchner Hotels, der med seks hoteller er Københavns største kæde af boutiquehotels, erfarer STANDBY.dk

53-årige Karim Nielsen bekræftede søndag oplysningen og sagde: ”Ja, det er rigtigt, jeg har valgt at sige op; det skete helt uden dramatik og allerede i august sidste år. Jeg aftalte dengang med Brøchner Hotels ejer, Søren Brøchner-Mortensen, og bestyrelsen, at jeg loyalt blev på posten til der var fundet en afløser.”

De 250 medarbejdere hos Brøchner Hotels fik i fredags nyheden om at Karim Nielsen stopper – hvem der bliver ny administrerende direktør for hotelkæden forventes offentliggjort inden for de nærmeste dage.

Endnu ikke klar med navn på afløser
STANDBY.dk har kontaktet Brøchner Hotels for at få oplyst, hvem den nye direktør er. I en pressemeddelelse, udsendt efter STANDBY.dk havde bragt nyheden om at Karim Nielsen stopper, siger ejer af og bestyrelsesformand for Brøchner Hotels, Søren Brøchner-Mortensen blandt andet:

“Karim har ydet en stor og dedikeret indsats i sine år i spidsen for vores forretning og han efterlader en hotelkæde i topform. Det vil jeg gerne takke ham varmt for. Vi har gennem perioden modtaget mange positive tilkendegivelser fra både kolleger, kunder og fra branchen for det vi har opnået, og det er ikke mindst Karims fortjeneste,” siger Søren Brøchner-Mortensen og tilføjer:

“Jeg har sat stor pris på Karims energi, gå-på mod og viljen til at skabe resultater. Jeg har kendt til hans planer i god tid, og vi har en stærk afløser på plads, der med egne kvaliteter vil drive udviklingen videre. Den nye CEO vil blive offentliggjort snarest, og med ham i spidsen vil vi fortsætte vores ambitiøse udvikling af vores hotelkæde.”

Karim Nielsen siger til STANDBY.dk, at han ikke på nuværende tidspunkt har planer om, hvad fremtiden jobmæssigt skal indebære.

”Jeg har nogle tanker, jeg er i gang med at informere mit store netværk, men har ingen konkrete planer,” siger Karim Nielsen og tilføjer: ”Jeg vil i første omgang koncentrere mig om mine fire bestyrelsesposter – i Zoologisk Have i København, DGI (Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger, red), Laurits Andersens Fond og Aeroguest.com”

Karim Nielsen kom i 2010 til det dengang lille Brøchner Hotels, som på det tidspunkt kun bestod af fire hoteller, nabohotellerne Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel samt Fox (der i 2014 blev til det nuværende Hotel SP34) og Hotel Danmark overfor Tivoli.

I 2013 besluttede søskendeparret Kirsten og Søren Brøchner-Mortensen, at de ville dele familiens københavnske hotelkæde i to.

Mere turbo
Kirsten Brøchner-Mortensen har i dag kæden Arthur Hotels med Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel, mens der har været mere turbo på Brøchner Hotels, ejet af Søren Brøchner-Mortensen, og med Karim Nielsen som administrerende direktør.

Brøchner Hotels består i dag af seks boutiquehoteller med i alt 555 værelser. Udover SP34 og Hotel Danmark også Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria – sidste år kom kædens mindste, Herman K, med 31 værelser og suiter tæt på Kgs. Nytorv, mens kædens hidtil største hotel, Ottilia i Carlsberg Byen, åbnede sidste måned med 155 værelser og suiter. I alt havde Brøchner Hotels sidste år 200.000 hotelgæster.

Karim Nielsen kom til Brøchner Hotels efter næsten to år som direktør for Radisson Scandinavia-hotellet i København – inden da havde han haft andre to år som vicepræsident i DFDS. Tidligere har han blandt andet været salgsdirektør for Scandic i Danmark, chef for den daværende hotelkæde Radisson SAS’ salg og marketing i Danmark, marketingdirektør i daværende Danmarks Turistråd (i dag VisitDenmark) og direktør for First Hotels i Danmark.

”Jeg valgte at sige op hos Brøchner Hotels i august sidste år. Jeg følte, at jeg havde nået det, jeg skulle. Da Arthur Hotels og Brøchner Hotels i 2013 gik hver sin vej havde Brøchner Hotels to hoteller, Danmark og Fox, en omsætning på 34 millioner kroner om året og 34 medarbejdere,” siger Karim Nielsen og fortsætter:

”I dag er Brøchner Hotels den førende kæde af boutiquehoteller i Danmark med nu seks hoteller, en forventet årlig omsætning i år på 300 millioner kroner og 250 medarbejdere.”

30 års ledelseserfaring
”Nogle gange må man som administrerende direktør lige kigge på status. Hvad har jeg og medarbejderne bedrevet – og hvor er vi på vej hen. Vi har opnået en utrolig masse i disse år, det var været en kæmpe sjov og lærerig tid hos Brøchner Hotels. Men jeg kom frem til, at det var tid til skiftedag for mig,” siger Karim Nielsen og tilføjer:

”Det har været super fedt at være med til at bidrage til sådan en stor succes, det har givet mig en masse oven i de 30 års ledelseserfaring, jeg allerede har.”

Relaterede artikler:

Nyt hotel giver rabatter til nabolaget

Kendt københavnerhotel bliver større

Fare for overkapacitet