Aftenens sponsorer af Thanksgiving-arrangementet i København, fra venstre Icelandairs John Rasmussen, Air France KLM’s Kirsten Kromann-Larsen, Karin Gert Nielsen, SAS’ Ellen Falk, Norwegians Frank Nordbjerg Olesen og SAS’ Nicholas Staehelin. Foto: Henrik Baumgarten.

Discover America fejrede Thanksgiving

Den danske Discover America-komite havde tirsdag inviteret rejsebranchen til Thanksgiving-sammenkomst i København. Foreningen har til marts sit store årlige USA Travel Show.

Der var 90 tilmeldte fra navnlig rejsebureauer, da den danske Discover America-komite tirsdag aften havde indbudt til markering af en af USA’s største helligdage, Thanksgiving, på Hotel Skt. Petri i København.

Den amerikanske ambassadør, Carla Sands, skulle have holdt velkomsttalen, men hun måtte med kort varsel melde forfald.

I stedet bød direktør for Discover America-komiteen, Karin Gert Nielsen, hvis firma, Atlantic Link, blandt andet repræsenterer en række destinationer i USA, velkommen. Hun takkede også aftenens sponsorer, udover Hotel Skt. Petri også Air France KLM, Enterprise Rent-a-Car, Icelandair, Norwegian og SAS.

Den danske Discover America-komite har 126 medlemmer, blandt andet rejsebureauer, biludlejningsselskaber, flyselskaber, Messecenter Herning og enkeltpersoner.

Selv om de skandinaviske stigningstakter for ankomster til USA i årets første fire måneder, nyere tal findes endnu ikke, er overskuelige, så glædede Karin Gert Nielsen sig over, at Skandinavien i Europa kun overgås i vækst af Storbritannien.

Tallene over de skandinaviske ankomster til USA i årets fire første måneder viser en vækst fra Danmark på 1,8 procent og 1,7 procent fra såvel Sverige som Norge. Danmark havde lige over 102.000 ankomster, mens der var 172.600 fra Sverige og 90.400 fra Norge.

USA’s største marked i Europa, Storbritannien, havde en vækst på 2,2 procent i perioden, mens de tre andre markeder, der er større end Norden – Tyskland, Frankrig og Italien – alle havde mindre vækst.

Hele sidste år var der næsten 333.000 danske ankomster til USA. Se flere tal på Discover Americas danske hjemmeside.

Klar til USA Travel Show 2019 i København
Den 4. marts næste år byder Discover America Denmark for ottende år i træk den skandinaviske rejsebranche til USA Travel Show i København. Allerede nu er der 40 tilmeldte amerikanske udstillere – håbet er igen at nå 60 som ved arrangementet i år.

Karin Gert Nielsen kunne i sin velkomst ved Thanksgiving-arrangementet tirsdag aften oplyse, at der er forhåndstilsagn om besøg til USA Travel Showet i København fra Christopher Thompson, direktør for Brand USA, der markedsfører USA som rejseland i udlandet, og Roger Dow, administrerende direktør for U.S. Travel Association, der blandt andet arrangerer det årlige International Pow Wow, IPW, den enorme fagmesse for rejsebranchen. Den holdes i starten af juni næste år i Anaheim ved Los Angeles.

Navnene Chris Thompson og Roger Dow siger ikke nødvendigvis mange i rejsebranchen noget, men at de måske – for første gang – kommer til Danmark er indikation på, at Skandinavien i stigende grad regnes som et væsentligt incomingmarked for amerikansk turisme.

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau øger fokus på kerneforretningen

Danske Konferencecentre får stor USA-partner

Rejsebureauer er ansvarlig for underleverandører