Disneyskib reddede passager fra Royal Caribbean

Disney-Magic-Return-To-Port-Canaveral-Port-Side-AftCRUISE: En 22-årig mand faldt i vandet fra verdens største krydstogtskib, tilsyneladende uden at det blev opdaget, før passagerer og mandskab fra Disney Magic observerede ham ud for Cozumel i Mexico.

Hvis man enten ved egen kraft eller ved et uheld falder over bord fra et kæmpe krydstogtskib med op mod 6.000 passagerer, kan det så ske i al ubemærkethed? Det stiller man nu spørgsmål ved i krydstogtselskaberne med baggrund i en hændelse – tilsyneladende med lykkelig udgang ud for Mexicos kyst.

Torsdag morgen i sidste uge kort før både Oasis of the Seas fra Royal Caribbean og Disney Magic fra Disney Cruise skulle anløbe havnen i Cozumel opdagede nogle passager og besætningsmedlemmer pludselig, at der lå en mand i vandet og råbte om hjælp.

Der blev omgående sendt redningsbåde af sted, og det lykkedes at få ham hevet op og med om bord på Disney-skibet. Her viste det sig, at han var faldet (eller på anden måde kommet) over bord på det tæt ved liggende Oasis, som også var ved at sejle til kaj. Ifølge beretningen til lokale aviser og i cruisesite havde man ikke opdaget, hvad der var sket ovre på Oasis.

På de sociale medier og via enkelte jurister fra maritime selskaber stiller man nu spørgsmål ved, om et så stort skib som Oasis overhovedet har teknologi og security til at registrere, at en person er faldet over bord.

Fra Royal Caribbeans side nøjes man med at fastslå, ”at en 22-årig mand var faldet over bord og fundet af et andet krydstogtselskab og ingen yderlige kommentarer”.

Det er desværre ikke ukendt for et stort krydstogtskib, at der ombord blandt mange tusinde passagerer er en enkelt, som ikke ønsker at leve mere og derfor har valgt denne udgang på livet. I reglen bliver de reddet op, fordi både broen og sikkerhedspersonalet er meget opmærksomme på noget sådant. Det sker især om natten. Noget som et krydstogtselskab meget nødigt taler om.

Om der her var tale om et uheld eller anden grund meldes der ikke noget om. Der er heller ikke kommet yderligere meddelelser om den unge mands tilstand.