Norge er et af de rejsemål, danskerne rejser mest til på skiferie og derfor kommer hyppigere til skade på. Foto: Gouda Rejseforsikring.

Disse tre lande har flest ferieulykker i vinterperioden

Halvdelen af årets ulykkesskader på rejsen sker i vinterperioden. Særligt skiller Østrig, Norge og Thailand sig ud med fire ud af ti rejseforsikringsulykker i denne tid, viser ny opgørelse fra Gouda.

Godt hver anden ulykkesskade for danske rejsende forsikret hos Gouda Rejseforsikring sker i årets første kvartal, og især én bestemt slags skade forekommer.

Skadestatistikken fra Gouda i perioden 2018 til 2022 viser, at 46 procent af det årlige antal anmeldte ulykkesskader på rejser sker inden for årets første tre måneder. Og næsten halvdelen af ulykkerne på rejser, hvor der kræves involvering fra Gouda, sker på tre af danskernes mest populære rejsemål i vinterhalvåret.

Over hver tredje ulykkesskade i vinterperioden er nemlig sket i de populære skilande Østrig og Norge med henholdsvis 28 og otte procent af det samlede antal skader, skriver Gouda i pressemeddelelse. I alt skønner branchen, herunder danske skirejsebureauer, at omkring en halv million danskere årligt tager på skiferie med Alperne, Sverige og Norge som de største modtageregioner.

Som nummer tre på Gouda-opgørelsen kommer Thailand, hvor seks procent af ulykkesskaderne i første kvartal er sket siden 2018, siger Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Det kan blive rigtig dyrt uden rejseforsikring
“Som det også ses på de typiske rejsedestinationer, så er især skiskader grunden til det høje antal ulykkesskader i årets første tre måneder. I den resterende del af året er langt størstedelen af de rejsende på ferier, hvor risikoen for at komme ud for en ulykke er væsentligt mindre,” siger Louise Hertzum Andersen.

Men selvom der er langt fra de norske og østrigske bjerge til Thailands sandstrande, er der alligevel en lighed mellem de tre destinationer. Det kan nemlig blive rigtig dyrt, hvis man kommer galt afsted uden en rejseforsikring.

“Fælles for de tre destinationer er, at behandling af skader kan være komplicerede og derfor også meget dyre. Skiskader kan være voldsomme og ende med en operation på destinationen eller hjemtransport, mens behandling og eventuel hjemtransport fra Thailand også koster store summer,” siger Louise Hertzum Andersen.

Rejseulykker i Thailand kan for eksempel ske ved ekstremsport som vandscootere, men også almindelige scootere hvis man selv kører i den thailandske trafik, sårskader ved badning, faldulykker på grund af høje kantsten og så videre.

Gouda Rejseforsikring, der skønsmæssigt har 80-85 procent af det nordiske rejsebureausalg af rejseforsikringer, har i 10 år været ejet af norske Gjensidige Forsikring. I rejsebranchen har Gouda over 300 rejsebureaukunder i Norden.

 

Relaterede artikler:

1.000 danske skiturister fik hjælp af alarmcentral

Manglende forsikring kan give skiturister bøder

Europæiske ERV vinder ”Årets rejseforsikring 2022”