Dobbelt så mange flypassagerer om 20 år

0

chicago lufthavn passagererLUFTFART: Mens der i dag er ca. 3,5 milliarder årlige rejsende med flyselskaber, forventer IATA tallet fordoblet i 2035. Det stiller enorme krav til udvikling af luftrummet.

I år 2035 vil der ifølge International Air Transport Association være syv milliarder årlige flypassagerer. Det stiller store krav til modernisering af luftrummet.

Disse forandringer er i gang i USA og i Europa med programmet Single European Sky (SES), men kritikere mener, at udviklingen af flere årsager går for langsomt.

SES mål omfatter bl.a. en tredobling af det europæiske luftrum, der skal være til rådighed for passagerfly. Dele af Europas luftrum bruges af landenes flyvevåben.

”Der mangler politisk opbakning,” lyder det fra IATA. Ifølge en undersøgelse fra IATA er en gennemsnitlig flyvning i Europa ca. 50 km – eller 10 minutter – længere pga. begrænsninger i luftrummet. Det koster bl.a. tabt arbejdstid hos forretningsrejsende, øgede udgifter til flyvetid hos flyselskaber og dermed mere CO2-udslip.

IATA siger også, at dets undersøgelse viser, at blev flyvetiden i Europa formindsket de ca. 10 minutter, vil det ifølge beregningerne give milliarder af ekstra økonomisk indsprøjtning til EU-landene.

Kommer der ingen forbedringer af luftrummet, selv om flytrafikken fordobles over de kommende 20 år, vil det betyde stor stigning i antal af forsinkelser, advarer IATA.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz