DRF tilbyder nu sine rejsebureau-medlemmer samarbejde med November First, et dansk betalingsinstitut med speciale i internationale betalinger. Arkivfoto: Sydbank.

DRF i samarbejde med valutafirma

Danmarks Rejsebureau Forening vil tilbyde sine medlemmer bedre valutakurser. ”Det er et meget simpelt system,” siger DRF’s direktør.

DRF indleder nu et samarbejde med November First, NF, et dansk såkaldt fintech-firma, der har specialiseret sig i internationale betalinger og dermed udfordrer bankerne på et af deres kerneforretningsområder. Det kræver ikke et bankskifte at benytte NF, der har licens fra Finanstilsynet og samarbejder med den svenske storbank SEB Bank.

”Det står naturligvis vores medlemmer helt frit for, om de vil bruge muligheden. Men via November First vil de typisk få adgang til bedre valutakurser end de formentlig har i dag,” siger DRF’s administrerende direktør, Lars Thykier, til STANDBY.dk og tilføjer:

”November First kan hjælpe med betalingen af produkter og ydelser købt i udenlandske valutaer. Fordi de køber ind i stor målestok har de ofte bedre kurser end rejsebureauernes egne banker; dermed kan der på dette område være mange penge at spare ved at bruge dette i grunden meget simple koncept,” siger Lars Thykier.

Der er ikke tale om, at rejsebureauer via et eventuelt samarbejde med for eksempel November First skal begynde at tilbyde salg af valuta til rejsebureaukunder.
”Jeg tror ikke, at noget sådant findes i dag, men jeg kan godt forestille mig at det en gang i fremtiden bliver en mulighed at købe for eksempel elektronisk valuta via sit rejsebureau,” siger Lars Thykier.

Lavere gebyrer
Selv oplyser November First, at samarbejdet mellem DRF og NF kan give DRF’s medlemmer besparelser på internationale betalinger, det gælder blandt andet ”fordelagtige valutakurser og billigere gebyrer, hvorved DRF-medlemmer kan spare penge på udenlandske betalinger ved at bruge November Firsts betalingstjeneste når udenlandske leverandører og samarbejdspartnere skal betales.”

Der kan ifølge NF som minimum spares 20-25 procent på valutamarginalen og minimum 40 procent på gebyret.

November First har ifølge egne oplysninger en kundeportefølje på over 300 virksomheder, heraf flere rejsebureauer, – og det samlede valutaflow fra disse virksomheder  gør, at NF kan opnå bedre vilkår, som de kan dele med deres kunder.

Relaterede artikler:

Kåret til årets start-up

Ny kreditkortløsning til erhvervsrejsende

Rejsebureauer kan have billigere lån til rejsekøb