Droner sætter menneskeliv på spil

drone-heroPrivatejede droner er en ’reel og stigende trussel’ mod kommerciel luftfart, siger Tony Tyler, direktør for International Air Transport Association, IATA, ifølge nyhedsbureauet AFP.

”Jeg er lige så spændt som alle andre ved udsigten til at få min pizza leveret af en drone. Men vi kan ikke tillade droner at blive et sikkerhedsproblem eller en hindring for den kommercielle luftfart”, sagde han ved en konference om luftfart i Singapore. ”Vi har brug for en anderledes tilgang til lovgivningen. Vi skal kunne tackle dem, der ser stort på reglerne og sætter andre folks liv i fare”.

Da de amerikanske myndigheder registrerede civile droner i 2015, blev der indberettet 300.000 allerede den første måned: ”Det er et emne, vi skal tage seriøst. Vi har talrige tilfælde med piloter, der rapporterer om droner, hvor de ikke burde flyve. Især ved lav højde i lufthavnsområder. Det er til fare for flyene”, siger Tony Tyler ifølge dr.dk.

Center for Study of Drones i New York har tidligere udgivet en rapport, der beskriver 921 tilfælde, hvor droner er kommet i vejen for fly i amerikansk luftrum. Tilfældene fandt sted mellem december 2013 og september 2015.

I 28 af tilfældene måtte piloten i flyet manøvrere uden om for at undgå en kollision, fremgår det af rapporten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.