Ingen krydstogtskibe sejler i dag som følge af coronakrisen. Men verden over gør rederier og havne klar til igen at få besøg af skibe. Arkivpressefoto fra Sheraton Old San Juan Hotel.

Krydstogtrederier klar med tiltag til genstart

Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean Group har sammen fået udarbejdet en omfattende ekspertprotokol til USA’s sundhedsstyrelse med 74 trin for sikker genstart af krydstogter.

Protokollen, Healthy Sail Panel, anbefaler 74 trin til beskyttelse af sundheden blandt krydstogtgæster, besætninger og de lande, krydstogtskibene anløber.

Initiativet er udarbejdet af et panel af medicinske og videnskabelige eksperter, oplyser de to store krydstogtrederier, Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean Group, der sammen har fået udarbejdet protokollen.

Healthy Sail Panel konkluderer, at ved konstant at fokusere på forebyggelse og andre foranstaltninger – herunder test af gæster og ansatte – kan sundhedsrisici forbundet med pandemien mindskes i et krydstogtmiljø, skriver de to krydstogtrederier i en pressemeddelelse.

Rederierne har sendt deres anbefalinger til USA’s svar på Sundhedsstyrelsen i Danmark, Centers for Disease Control and Prevention. CDC har bedt om offentlige kommentarer til fremtidige folkesundhedsretningslinjer og forebyggende foranstaltninger relateret til rejser med krydstogtskibe.

Panelet, der blev oprettet i juli, består af eksperter inden for medicinsk praksis og forskning, folkesundhed, infektionssygdomme, biosikkerhed, hotel- og restaurationsbranchen samt den maritime branche.

Undersøgt sikkerheden under krydstogter
”The Healthy Sail Panel har brugt de sidste fire måneder på at undersøge hvordan man bedre beskytter sundheden og sikkerheden for gæster og besætning ombord på krydstogtskibe,” hedder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

“Vi ved, at både myndigheder rundt om i verdenen og forbrugere forventer at krydstogtselskaber kan håndtere de sikreste og sundeste ferier.”

Fem fokusområder
Healthy Sail Panel identificerer fem fokusområder, som hver krydstogtsoperatør bør adressere for at forbedre sundhed og sikkerhed for gæster og besætning og dermed reducere risikoen for infektion og spredning af COVID-19 på krydstogtskibe:

Test, screening og eksponeringsreduktion; Sanitet og ventilation; Svar, beredskabsplanlægning og udførelse; Destination- og udflugtsplanlægning samt Reducerede risici for besætningsmedlemmer.

Hele protokollen, Healthy Sail Panel, kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Styr på corona kan give dansk krydstogtrekord i 2021

Krydstogtrederi smed passagerer af krydstogt

UNWTO: Verdens turisme nede med 65 procent