Bliver planen en realitet, så kommer svenske Viking Line fire gang næste sommer til Bornholm med krydstogter fra Stockholm, sejlet af skibet Viking Cinderella. Pressefoto: Viking Line.

Klar med krydstogter til Danmark

Svenske Viking Line har næste forår planlagt 26 specialkrydstogter i Østersøen, blandt andet kommer rederiet efter planen for første gang til Bornholm med fire sejladser fra Stockholm.

De 26 specialkrydstogter skal sejles af Viking Cinderella, der normalt sejler cirka 900.000 årlige passagerer mellem Stockholm og Mariehamn på Ålandsøerne. Skibet har kahytsplads til cirka 2.500 passagerer.

Specialkrydstogterne er rederiets største satsning til dato, skriver Viking Line i en pressemeddelelse. Der bliver for første gang sejladser til Bornholm samt Gdansk i Polen plus Höga Kusten i Sverige, over 500 kilometer nord for Stockholm. Ligeledes vil Viking Line tilbydes flere krydstogter til Visby på Gotland.

Der er planlagt fire krydstogter fra Stockholm via Mariehamn på Ålandsøerne og Gotland til henholdsvis Bornholm og Gdansk.

Under coronakrisen har også Viking Cinderella haft færre sejladser mellem Stockholm og Mariehamn – og som led i smittebekæmpelsen sejler skibet kun med halvdelen af sin normale passagerkapacitet, oplyser rederiet.

Øget interesse for krydstogter i Østersøen
”Vi så allerede før coronakrisen en øget interesse for krydstogter i vores nærområde, Østersøen, og har derfor de seneste måneder haft krydstogter mellem Stockholm og Visby på Gotland. Disse er gået rigtig godt, derfor udvider vi nu med krydstogterne til blandt andet Bornholm og Gdansk,” siger Kenneth Gustavsson, markedsdirektør hos Viking Line Skandinavien.

Krydstogterne fra Stockholm via Mariehamn og Visby til Bornholm er med fire overnatninger og én afgang på fastlagte datoer i henholdsvis maj, juni, juli og august.

I øjeblikket tillader de danske regler dog ikke, at krydstogtpassagerer går fra borde i danske havne.

Viking Line understreger, at man naturligvis følger alle svenske myndighedskrav til krydstogter og har de nyeste rutiner til bekæmpelse af spredning af coronavirussen på sine foreløbig syv skibe. Viking Line omsatte sidste år for 504 millioner euro og havde 6,5 millioner passagerer på sine ruter i Østersøen.

Relaterede artikler:

DFDS halverer betjeningen af København-Oslo

Styr på corona kan give dansk krydstogtrekord i 2021

Færgerederi reducerer kraftigt på Danmark