DSBs hovedkontor i Høje Taastrup. Foto: Morten Haagensen.

DSB nedlægger 100 stillinger i administrationen

Der skal i fremtiden være 100 færre ansatte i DSBs administration, hvilket svarer til en reduktion på 7%.

Besparelserne sker som følge af faldende indtægter, et behov for løbende at effektivisere virksomheden og som led i visionen om, at DSB fra 2030 skal kunne klare sig uden kontraktbetaling fra staten.

”Det er trist at skulle sige farvel til dygtige kolleger, men det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser. DSB har faldende passagerindtægter samtidig med, at vi de kommende år skal levere billigere og mere effektiv togdrift. Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger bl.a. med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften. Med de udfordringer, vi står overfor, er vi nødt til også at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere,” siger adm. direktør Flemming Jensen.

Nedlægning af stillinger vil omfatte både ledere og medarbejdere i administrationen og både overenskomstansatte og tjenestemænd.

edarbejdere, der ønsker at forlade DSB frivilligt, tilbydes fratrædelsespakker. Det sker for at reducere antallet af afskedigelser. Opsigelserne forventes gennemført med udgangen af januar.

Relaterede artikler:

DSB øger overskuddet

Milliontyveri fra DSBs billetautomater

DSB sælger central bygning i København

x

Læs Også

Signalsystem syv år forsinket udløser milliardregning

Banedanmark skal bruge syv år ekstra på at installere de nye signalsystemer på de danske togstrækninger, fremgik det onsdag, da transportminister Ole Birk Olesen præsenterede ændringerne i milliardprojektet.

Risiko for endnu dyrere tog-signaler

Endnu flere forsinkelser og ekstraregninger truer togsignalerne, hvis den komplicerede indbygning af signalcomputere i IC3-tog skulle mislykkes. Der kan komme en ekstra milliard kroner og yderligere forsinkelser oven i projektet.

Sidste direkte tog mellem København og Ystad

TURISME: Som led i Færgeforliget fra 2014 stopper DSB fra lørdag den 9. december sin rute fra København til Ystad, den svenske færgeby hvorfra der sejles til Bornholm. Fremover skal togrejsende skifte i Malmø.

Femern-projektet får knap en milliard i EU-støtte

Den danske jernbaneudvidelse fra Ringsted til Femern har fået bevilget 920 millioner kroner i støtte fra EU-kommissionen.

Alvorlig togkollision i Tyskland

Et passagertog og et godstog kolliderede ved banegården Meerbusch-Osterath i Tyskland nær Düsseldorf. Tre passagerer er ifølge det lokale brandvæsen, Feuerwehr Meerbusch, kommet alvorligt til skade, mens knap 50 har fået mindre skader.

Højhastighedstog forsinket ved premieren

Det nye højhastighedstog mellem Berlin og München blev ramt af tekniske problemer allerede ved premierekørslen.