DSBs hovedkontor i Høje Taastrup. Foto: Morten Haagensen.

DSB nedlægger 100 stillinger i administrationen

Der skal i fremtiden være 100 færre ansatte i DSBs administration, hvilket svarer til en reduktion på 7%.

Besparelserne sker som følge af faldende indtægter, et behov for løbende at effektivisere virksomheden og som led i visionen om, at DSB fra 2030 skal kunne klare sig uden kontraktbetaling fra staten.

”Det er trist at skulle sige farvel til dygtige kolleger, men det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser. DSB har faldende passagerindtægter samtidig med, at vi de kommende år skal levere billigere og mere effektiv togdrift. Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger bl.a. med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften. Med de udfordringer, vi står overfor, er vi nødt til også at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere,” siger adm. direktør Flemming Jensen.

Nedlægning af stillinger vil omfatte både ledere og medarbejdere i administrationen og både overenskomstansatte og tjenestemænd.

edarbejdere, der ønsker at forlade DSB frivilligt, tilbydes fratrædelsespakker. Det sker for at reducere antallet af afskedigelser. Opsigelserne forventes gennemført med udgangen af januar.

Relaterede artikler:

DSB øger overskuddet

Milliontyveri fra DSBs billetautomater

DSB sælger central bygning i København

x

Læs Også

Nyt togforlig giver ikke timedrift

Folketinget vil bruge milliarder på nye eltog. Men de kommende eltog kører ikke hurtigt nok til at opfylde det politiske forlig i Togfonden om timedrift mellem Danmarks fire største byer.

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.