Henrik Baumgarten flankeret af fra venstre Birthe Madsen, vicedirektør i Jet Time, Sandra Plesner Weinert, adm. direktør og medejer af Guldsmeden Hotels samt Steen Albrechtsen, der er pressechef hos Albatros Travel. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

“Du er en af de journalister, man kan stole på”

Henrik Baumgarten, journalist ved STANDBY.dk, fejrede torsdag din 60 års fødselsdag, og der var masser af anerkendende ord til fødselaren.

Axel Guldsmeden Hotel dannede torsdag rammen om en velbesøgt reception, da journalist Henrik Baumgarten fra STANDBY.dk kunne fejre sin 60 års fødselsdag.

Ifølge dåbsattesten var søndag den 25. august dagen, hvor fødselaren officielt kunne markere de første 60 år af et begivenhedsrigt liv, mens fejringen med rejsebranchen var henlagt til torsdagens arrangement.

Det var bestemt værd at vente på for de mange repræsentanter fra blandt andet flyselskaber, hoteller og rejsebureauer, der lagde vejen forbi receptionen og fik hilst på den glade fødselsar.

Henrik Baumgarten havde med sin sædvanlige beskedenhed frabedt sig omtale i forbindelse med 60-års dagen, men han kunne dog ikke forhindre, at flere talere ønskede at give fødselaren et par ord med på vejen.

Gæsterne hyggede sig i hotellets gårdhave. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

“Du er vores mand i marken. Med en utrættelig indsats bevæger du dig rundt med notesblok og kuglepennen parat og kameraet over skulderen. Parat til at få en kommentar fra dagens hovedpersoner og opstille aktørerne til et foto. Du behersker derigennem en journalistisk disciplin, som få yngre journalister besidder,” sagde Ole Kirchert Christensen, direktør og redaktør i Travelmedia Nordic, i sin tale til fødselaren.

Anerkendelse fra tidligere chefer
I talerrækken var også Christian Guldager, administrerende direktør for Kursuslex og tidligere medejer af Scandinavian Travel Media, og han fremhævede ligesom tidligere chefredaktør Ejvind Olesen den ihærdige indsats, som Henrik Baumgarten altid har lagt for dagen samt hans glade og venlige sind.

“Du er en af de journalister, som man kan stole på,” lød det endvidere fra Christian Guldager.

De mange gæster, der dukkede op ved receptionen er et vidensbyrd om, at Henrik Baumgarten er særdeles vellidt blandt sine kilder og har et netværk i rejsebranchen, som de fleste vil misunde.

Det er heller ikke for ingenting, at Henrik Baumgarten i 2013 af Danske Rejsejournalister blev kåret som årets rejsejournalist, ligesom fødselaren er medlem af bestyrelsen for Danske Flyvejournalisters Klub.

“Du engagerer dig i den branche, som du altid har været stærkt optaget af og som er blevet en livsstil for dig,” hed det sig i en af talerne.

 

Relaterede artikler:

”Der kommer aldrig en ny rejsejournalist som Ejvind”