Dubai fortsat verdens største internationale lufthavn

0
emirates a380 dubai fly
emirates a380 dubai fly

LUFTFART: Også sidste år var Emirates’ hovedlufthavn verdens største målt i rejsende mellem to lande. Det blev til en vækst på 7,5 mio.

Med en vækst i passagertallet sidste år på 10,7 pct. nåede lufthavnen i Dubai op på 78 mio. internationale passagerer. Dubais lufthavn overhalede i 2014 London Heathrow som den lufthavn i verden med flest internationale rejsende – altså mellem to lande. Heathrow havde sidste år 75 mio. internationale passagerer, en stigning på 2,2 pct.

Lufthavnen i Dubai fik sidste år 12 nye passagerruter åbnet af Emirates samt lavprisselskabet Flydubai. Men også Air Canada, Eurowings og China Southern begyndte at flyve til Dubai. Indien er det land med flest rejsende til og fra Dubai – sidste år blev det til 10,4 mio., en stigning på 17 pct. i forhold til 2014.

Lufthavnen forventer i dette kvartal at tage sin nye Finger D til ca. otte milliarder kr. i brug. Den skal bl.a. bruges af udenlandske flyselskaber, der i dag er i Terminal C, hvorved Emirates kan få mere plads til sin ekspansion.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz