Graham Cooke, grundlægger af konceptet World Travel Awards og Mohammad Khadim, Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing ved prisoverrækkelsen. Pressefoto: World Travel Awards.

Dubai vinder priser som rejsemål til møder og events

Ved årets uddelingen af de over 250 World Travel Awards vandt Dubai to priser – som verdens førende destination til forretningsrejser samt for møder, konferencer og events, MICE.

Uddelingen af de mange World Travel Awards var i år henlagt til Oman, hvor priserne blev overrakt for 26. år i rap.

Dubai vandt to titler: World’s Leading Business Travel Destination 2019 og World’s Leading MICE Destination 2019. Sidstnævnte fik Dubai også med hjem sidste år, i 2018-udgaven.

”Dubai fortsætter sin rejse mod at blive den foretrukne globale destination for forretninger og investeringer. Det gøres blandt andet ved at være vært for konferencer, møder og incentive-grupper såvel som forretningsrejsende,” siger Issam Kazim, koncernchef for Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM) i en pressemeddelelse fra Dubai Tourism og fortsætter:

”De seneste priser til World Travel Awards er et vidnesbyrd om Dubais formåen – og fokus på innovation, entreprenørskab og økonomiske vækst. Dette ville selvfølgelig ikke være muligt uden samarbejdet med vores netværk af stakeholders – fra mødefaciliteter, hoteller og DMC’er (incomingbureauer, red) til lokale foreninger, forretninger og statslige afdelinger, der alle bidrager til vækst i besøgstal og til at udvikle Dubai som videnscentrum.”

Dubai Tourism repræsenteres i Norden af det danske og nordiske PR- og repræsentationsbureau, Related.

Vært for Expo 2020
Ifølge International Congress and Convention Association (ICCA) har Dubai en position som førende erhvervsevents-destination i regionen – og Expo 2020 Dubai forventes yderligere at cementere emiratets position som regionens førende destination for forretningsrejsende og erhvervsevents.

Dubai skal i 2020 skal være vært for verdensudstillingen EXPO. I forbindelse med den seks måneder lange EXPO2020 får Dubai et nyt udstillingscenter og nye hoteller med over 15.000 hotelværelser.

I 2018 tiltrak emiratets officielle eventbureau, Dubai Business Events, DBE, med danske Steen Jakobsen i spidsen, 13 procent flere events og kongresser til afvikling de kommende år i forhold til resultatet for 2017.

Målt i antal i de MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events) arrangementer, som DBE sikrede Dubai sidste år, var det arrangementer med 153.000 deltagere. Samlet landede Dubai Business Events sidste år 261 kontrakter om værtskab for større møder, konferencer og incentives-arrangementer de kommende år.

Relaterede artikler:

Uddelte 250 World Travel Awards

Dubai øger fokus på events og kongresser

Lonely Planet klar med verdens bedste rejsemål