Alle dele af rejsebranchen synes klar til at genoptage rejser på et sundhedsforsvarligt niveau. Arkivpressefoto: DAT.

ECTAA: Det er muligt med sikre rejser til sommer

”Med brug af coronatest og øget sundhedsfokus er forudsætningerne til stede for sikre rejser til sommer,” mener ECTAA, den europæiske rejsebureauforening med blandt andet DRF som medlem.

Nye og forbedrede sundhedsstandarder i blandt andet rejsebranchen er klar ligesom stadig flere bliver færdigvaccineret. Alt sammen taler til fordel for grønt lys fra myndighederne for at tillade sundhedsmæssigt sikre rejser til sommer.

Det skriver ECTAA i en pressemeddelelse. ECTAA (European Association of Travel Agencies and Tour Operators) er den europæiske rejsebureauforening, der ifølge egne oplysninger repræsenterer omkring 70.000 rejsebureauer og turoperatører i 29 europæiske lande, heriblandt Danmarks Rejsebureau Forening.

ECTAA peger blandt andet på, at situationen ikke er meget anderledes end samme tid sidste år, hvor grænsebommene i stor stil gik ned.

Men forskellen er, at der er en række tiltag klar til at vende situationen og genåbne for rejser, hedder det.

Efterlyser EU-plan for genåbning
Stadig flere bliver færdigvaccineret, hvilket i første omgang blandt andet sikrer de mest sårbare og dermed er med til at reducere presset på landenes sundssektorer. Ligeledes bliver muligheden for at teste for coronavirus stadig mere udbredt og effektiv, også i rejsebranchen, oplyser ECTAA og tilføjer: Indenfor netop rejsebranchen er der under coronakrisen indført en række skrappe tiltag for at højne sikkerheden for rejsegæsterne.

Pawel Niewiadomski, der er direktør for ECTAA, siger i pressemeddelelsen: ”Alt hvad vi har behov for, er at stykke de enkelte tiltag for sundhedsmæssigt sikre rejser sammen for at skabe en fælles europæisk genåbningsplan for rejsebranchen.”

ECTAA tilslutter sig opfordringen fra mange andre aktører i den europæiske rejsebranche med opfordringer til politikerne om, at arbejde intensivt for at kunne få genåbnet rejsebranchen, så det bliver muligt at afvikle sommerferiesæsonen i Europa.

En plan for dette skal blandt andet indeholde risikovurderinger for rejser, for eksempel baseret på coronatest og hvor langt rejsemålene er med at skabe sundhedsmæssigt forsvarlige forhold for de rejsende.

På dette område er det meget vigtigt med masser af kommunikation til forbrugere, der påtænker at rejse ud i Europa, understreger ECTAA.

Relaterede artikler:

UM-direktør: ”Jeg tror det bliver en fasebaseret genåbning”

Charterarrangører har forslag til genåbningsplan

Kritiserer flyselskaber for manglende refunderinger