IATA går til frontalangreb på fransk flyskat

Det er den franske præsident, Jacques Chirac, som har fremsat forslag i Nationalforsamlingen om, at der skal indføres en ekstra passagerskat på fransk passagerflyvning. Skatten, der er foreslået til én Euro for alle turistklassebilletter og 10 Euro på business og førsteklasses billetter, skal anvendes til u-landsbistand, mener præsidenten, som derigennem vil sende et signal til verdens fattige lande om, at rige flypassagerer også bidrager afskaffelsen af verdens fattigdom.

Ifølge IATA bidrager flyselskaberne dog allerede mere end rigeligt ved at understøtte udviklingslandene gennem handel, ved overhovedet at have flyruter til verdens fattige lande, og ved at transportere fragt til og fra u-landene. Organisationen henviser i stedet til bl.a. EU’s landbrugsstøtteordninger som et massivt problem i forhold til udviklingslandene, og siger i en udtalelse, at ”Hvis Frankrig for alvor er interesseret i at løse u-landenes problemer, kunne landet passende starte med at løse de mange problemer, det selv har skabt for de fattige lande. Frankrig modtager således omkring 11 mia. Euro årligt i landbrugsstøtte fra EU, og en tredjedel af disse penge – 3,3 mia. Euros alene, går til de fem procent af franske landmænd, som er de rigeste og driver de største landbrug”.

Og den internationale sammenslutning af flyselskaber fortsætter i samme bidske tone: ”Landbrugsstøtten er ikke andet end tomme støttepenge til et i forvejen velnæret fransk landbrug, og pengene bruges til at udkonkurrere udviklingslandenes landbrugsproduktion. Hvis landet rettede op på dette forhold ville det gøre langt større økonomisk gavn i verdens fattige lande end den ekstraskat, landets præsident nu foreslår, og det ville samtidig rette en uretfærdig skævhed i verdenshandlen med landbrugsvarer” fastslår IATA.

Skrevet af

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.