Foto fra årets Planner Days, der i år havde Fredericia og Meeting Lillebælt som vært. Foto: Danske Konferencecentre.

Efterlyser værtsby til MICE-konference

Danske Konferencecentre har igen næste år Planner Days for konferencesteder og mødeplanlæggere. Nu kan byer i Jylland og på Fyn byde på værtskabet.

Datoerne for Planner Days 2019 er 21-22. maj og det koster skønsmæssigt værtsbyen omkring 100.000 kroner at lægge lokaler og venues til arrangementet, der samler 100-150 fagfolk. Ifølge arrangørerne er deltagerne nogle af Danmarks bedste konferencesteder, mødeplanlæggere og rådgivere.
Der kommer typisk op til fem bud fra byer der gerne vil være vært for Planner Days, hvor de via workshops, foredrag, udflugter og fest får chancen for at vise hvad deres by kan som værtsby for konferencer og events.

2019 bliver fjerde år i træk der holdes Planner Days med Danske Konferencecentre, Now og OrgaNicer som arrangører – sidstnævnte er en del af VisitHerning. Det har ifølge arrangørerne stor værdi at kunne vise sit venue og by frem for professionelle mødebookere. “Planner Days har ingen flyers, hand-outs eller roll-ups. Kun professionelle mennesker, der vil lære hinanden at kende – og lære af hinanden,” hedder det.

”Værtsrollen for Planner Days skifter mellem jyske og fynske byer; vi har fra starten valgt at holde dette event i Jylland eller på Fyn, fordi der allerede er mange kundemesser på Sjælland og i Hovedstadsområdet,” siger direktør i Danske Konferencecentre, Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, til STANDBY.dk; alene Danske Konferencecentre har hvert år omkring 2.500 henvendelser om at få arrangeret konferencer og events, det bliver til cirka 1.200 af disse om året.

Planner Days arrangeres i samarbejde med en række partnere indenfor MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events). De inviterer en række af deres kunder og samarbejdspartnere til en god faglig og social oplevelse. Derudover bruger partnerne de to dage til selv at blive klogere på udviklingen i mødeindustrien og dermed blive endnu bedre til at sparre med mødeplanlæggere.

Fredericia og Meeting Lillebælt var vært i år
I år var Fredericia og Meeting Lillebælt vært for Planner Days, der blandt andet blev afviklet på Trinity Hotel & Konference Center ved Fredericia.
Herfra siger salgschef Claus Pedersen: ”Deltagerne er topprofessionelle mødebookere, som virkelig har en grund til at deltage. Vi fik mulighed for at vise vores hotel, byen og området frem for over 100 professionelle mennesker, som var positive og motiverede. Det var helt fantastisk.”

Hjemmesiden plannerdays.dk har mere information om Planner Days 2019 – den 15. september i år er der ansøgningsfrist for værtskabet, hvorefter budene vurderes af arrangementets styregruppe.

Relaterede artikler:

Erhvervsrejsende er guld værd for Danmark

Konkurrenter arbejder sammen

Priser til den danske møde- og eventbranche