Nogle af Maldivernes resorts er nu åbne for turister, andre genåbner i løbet af sommeren og efteråret. Pressefoto fra statsejede Maldives Marketing & Public Relations Corporation, der markedsfører øgruppen som ”Maldives…the Sunny Side of Life.”

Eksklusiv destination er igen åben for alle lande

Med få forbehold kan statsborgere fra alle lande nu igen komme ind til Maldiverne. Nogle resorts genåbner nu, andre senere på året. Maldiverne har ikke grønt lys i de danske rejsevejledninger.

Som muligvis første destination i verden genåbner Maldiverne nu for rejsende fra alle lande. Udenlandske turister, der er meget vigtige for økonomien i østaten i det Indiske Ocean, kan fra i dag nærmest frit rejse ind til Maldiverne. Det skriver CNN. Teksten fra turistmyndighederne på Maldiverne kan ses via dette link.

Turisterne skal ikke i karantæne ved ankomsten til lufthavnen ved hovedstaden, Male, og statsborgere fra alle lande er i princippet velkomne.

For at turister skal kunne komme til Maldiverne kræver det blandt andet, at der er grønt lys i rejsevejledningerne fra deres hjemland. Maldiverne har ikke grønt lys fra Danmark og var ikke blandt de 15 lande udenfor Europa, som EU i første omgang vil genåbne helt eller delvist til.

Men der er en række begrænsninger for at kunne komme ind til Maldiverne. Disse omfatter blandt andet, at turister kun opholder sig på det resort de i forvejen skal have booket via et statsanerkendt rejsebureau eller rejsearrangør.

Ved ankomst til Maldiverne skal passagerer udfylde en helbredsattest, hvorefter de får et 30 dages turistvisum. Har ankommende turister symptomer på Covid-19 skal de for egen, eller deres rejseforsikrings, regning, gennemgå en større test og placeres i karantæne.

Maldiverne har ifølge CNN haft 2.000 coronasmittede og ”kun” fem dødsfald som følge af Covid-19.

Fra lufthavnen i Male flyves resortgæsterne typisk med vandflyvere til deres resort. Nogle resorts foretager også helbredstest af gæsterne inden de går ombord i vandflyveren. Når gæsterne er indkvarteret i deres villa på resortet skal de blive der til resultatet af testen er klar indenfor et døgn. Er testen positiv, skal gæsten forblive i sin villa under opsyn af resortets sygeplejersker.

Dobbelt så stort som Danmark
Maldiverne består af 26 atoller med i alt over 1.000 større og mindre øer – alt sammen fordelt udover 90.000 kvadratkilometer, mere end det dobbelte af Danmarks størrelse.

Mange af øerne på Maldiverne har kun et resort. Derfor skulle det være nemt for at spore, hvem der har været på den enkelte ø, hvis der opdages en covidsmittet. Dermed kan smittespredningen holdes nede på et minimum, lyder logikken fra Maldiverne.

Ifølge CNN har Maldiverne i alt 156 resorts; 43 er åbne, mens de øvrige genåbner til august, september og oktober. Alle resorts, der er åbne eller skal genåbne, skal opfylde myndighedernes “Safe Tourism Licenses,” der blandt andet omfatter at have en anerkendt læge til rådighed.

Flere flyselskaber tilbage på Maldiverne
Blandt de flyselskaber, der igen er begyndt at trafikere eller snart genåbner på Maldiverne, nævner CNN for eksempel Emirates, Etihad og Turkish Airlines. Flyselskaberne har også deres kontrolstandarder for passagerer.

Ifølge Verdensbanken tjener Maldiverne to tredjedele af sit bruttonationalprodukt på turisme. Sidste år havde Maldiverne 1,7 millioner turister, men i år forventes tallet at falde op til 75 procent på grund af coronaen.

Næsten halvdelen af Maldivernes turister kommer fra Europa, næststørste leverandør er Kina med 17 procent af turisterne og Indien med ti procent.

Relaterede artikler:

850.000 kroner for en ferieø på Maldiverne

Sylter svar om rejsevejledninger

Danmark åbner for seks lande udenfor Europa

Dronningen af dyre luksusrejser runder de 60