Sådan kommer den særmalede Airbus A380 fra Emirates til at se ud, når dobbeltdækkeren 29. november skal foretage sin særlige flyvning over de Forenede Arabiske Emirater – begge sider vil være dekoreret med et panorama af mennesker fra forskellige baggrunde og kulturer, der holder hinanden i hånden. Illustration: Emirates.

Emirates A380 vil sætte særlig passagerrekord

På unik flyvning med en Airbus A380 den 29. november vil Emirates søge at sætte særlig rekord ved at have så mange passagerer fra så mange nationaliteter som muligt med ombord.

Særflyvningen, der starter og slutter i Dubai – Emirates’ hjemmebase – har flynummer flight EK2019. Den er forbeholdt borgere fra de Forenede Arabiske Emirater, UAE, eller udenlandske statsborgere med bopæl i de syv emirater, der udgør UAE.

Flyvningen over UAE skal ifølge Emirates vise, hvilket multikulturelt samfund UAE er. Det skal ske ved at have statsborgere fra så mange lande som muligt med ombord på dobbeltdækkeren.

Emirates har i øjeblikket 113 eksemplarer af Airbus A380 og flyet til den særlige rundtur over UAE vil være udsmykket med en særlige Året for Tolerance-bemaling, Year of Tolerance. Flyet vil på begge sider være dekoreret med et panorama af mennesker fra forskellige baggrunde og kulturer, der holder hinanden i hånden, for dermed at markere at UAE også er et multikulturelt samfund.

Alene Emirates selv har medarbejdere fra 160 lande – og flyselskabet flyver nærmest verden rundt med ruter til snart 160 lufthavne i 85 lande på seks kontinenter. På en gennemsnitlig flyvning har Emirates passagerer fra over 50 lande. De Forenede Nationer, FN, har 193 medlemslande – UAE er hjemsted for borgere fra 200 lande og territorier, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

Emirates bestiller 50 Airbus A350
Flyselskabet Emirates er specielt derved, at det kun har langrutefly i flåden. Emirates har i dag en flåde bestående af 155 Boeing B777 og 113 Airbus A380. Selskabet har blandt andet en daglig rute fra Dubai til København – strækningen betjenes med en Airbus A380-dobbeltdækker med plads til 615 passagerer, 58 på business class, resten er economy.

Emirates oplyste i øvrigt i dag, mandag, at det har indgået en fast aftale om køb af 50 Airbus A350-900 XWB. Flyene leveres mellem 2023 og 2028. Den nye faste købsaftale afløser en tidligere intentionsaftale om at købe 30 A350’ere og 40 A330neo.

Relaterede artikler:

Emirates bestiller 50 Airbus A350

Emirates klar til check-in i krydstogtterminal

Stort flyselskab lidt tættere på Skandinavien