Der er otte check-in skranker i Emirates’ krydstogtterminal i havnebyen Port Rashid, der modtager krydstogtskibe til og fra emiratet Dubai. PR-foto: Emirates.

Emirates klar til check-in i krydstogtterminal

I havnebyen Port Rashid har flyselskabet åbnet sit første remote check-in udenfor sin hovedlufthavn – hér kan krydstogtpassagerer checke ind til deres Emirates-fly ud af Dubai.

Introduktionen af check-in faciliteterne skal forstærke Dubais position som krydstogtdestination samtidig med at muligheden gør det mere bekvemt for krydstogtpassagerer, der ender deres rejse i Port Rashid og flyver hjem fra Dubai.

Ligeledes befrier den nye mulighed krydstogtpassagerer for deres bagage så de, hvis de har tid, kan kigge nærmere på Dubai inden de skal i lufthavnen. Efter check-in til flyet sørger Emirates for, at bagagen kommer til lufthavnen og passagerernes fly.

Emirates’ krydstogtterminal i Port Rashid, der har otte check-in skranker, vil være bemandet i den primære krydstogtsæson fra oktober til april.

I det kommende krydstogthalvår forventes 198 krydstogtskibe til Port Rashid med cirka 280.000 passagerer, der slutter deres krydstogt i emiratet Dubai og flyver videre med en Emirates-afgang.

Mohammed Mattar, øverste ansvarlige for Emirates Airport Services, siger i en pressemeddelelse fra flyselskabet:

“Vi vil gerne tilbyde vores flypassagerer en så gnidningsfri rejse som muligt. Med Dubais stigende popularitet som krydstogtdestination, har vi med dette nye tiltag sikret en forbedret service for krydstogtpassagerer, der slutter deres rejse i Dubai og skal flyve ud af Dubai med Emirates. Vi klarer check-in formaliteterne ved krydstogtterminalen i Port Rashid, hvorefter de rejsende har nogle timer til at udforske Dubai inden deres fly afgår.”

Kan checke-in overalt i Dubai
Den nye mulighed for krydstogtpassagerer komplimenterer konceptet Home Check-in, der blev søsat sidste år. Via Home Check-in kan alle Emirates-flypassagerer mod en afgift foretage check-in hvor som helst i emiratet Dubai.

Blandt Emirates andre servicetilbud, når det gælder bagage, er der en concierge-service, hvor passagerer kan få hjælp til at få deres bagage håndteret i Dubais lufthavn.

Emirates har ruter til cirka 160 destinationer i 85 lande verden over. Selskabet har daglig rute fra Dubai til blandt andet København – strækningen betjenes med en Airbus A380-dobbeltdækker med plads til 615 passagerer, 58 på business class, resten er economy.

Emirates er verdens største operatør af A380. Selskabet har i øjeblikket 112 fly af typen i flåden og yderligere 11 fly i ordre hos Airbus-fabrikken. Mens Emirates’ aktive flåde af A380’ere de kommende år vil komme op på omkring 115 fly, vil flåden allerede omkring 2025 være reduceret til 90-100 fly.

Emirates havde oprindeligt en ordre hos Airbus på 162 A380, men valgte tidligere i år at konvertere ordren på de sidste 39 fly til Airbus A330neo og Airbus A350.

Relaterede artikler:

Lonely Planet klar med verdens bedste rejsemål

Emirates sælger business class-produkt til lavpris

Dubai skifter atter nordisk turist-repræsentant