Den idylliske landsby Lauterbrunnen ligger i en alpedal i det sydvestlige Schweiz. Wikipedia-foto: chensiyuan CC BY-SA 4.0

Endnu en idyllisk landsby ramt af overturisme

Den lille postkortsmukke schweiziske alpelandsby Lauterbrunnen mærker nu også overturismen. En løsning kan være Venedig-modellen med turistskat for at begrænse antal dagsturister.

Lauterbrunnen, der ligger i en bjergdal i det sydvestlige Schweiz, har under 1.000 indbyggere – og de føler sig overrendt af navnlig endagsturister, derfor vil bystyret nu prøve at begrænse tilstrømningen.

Turisterne fylder i gaderne og efterlader for meget affald, lyder nogle af kritikpunkterne, skriver CNN.

Ifølge en lokal avis, Berner Zeitung, kan løsningen for at bremse tilstrømningen af de mange turister være en turistskat, ligesom den for eksempel er blevet indført fra dette forår i Venedig.

En sådan turistskat, der for eksempel kan betales via en smartphone app, kunne være et sted mellem fem og 10 schweizerfranc (knap 40 til 80 kroner) – og en sådan turistskat skal betales af turister, der blot kommer forbi en enkelt dag, men som for eksempel ikke overnatter i lokalområdet.

”Undtaget fra turistskatten kunne være gæster i området der har booket en hotelovernatning eller en autoriseret udflugt til området og som bruger offentlig transport på at komme til og fra Lauterbrunnen (landsbyen har sin egen togstation, red.), siger Karl Näpflin, borgmester i Lauterbrunnen.

Mange attraktioner i regionen
CNN skriver også, at blandt andet alpebjergdalen med for eksempel landsbyen Lauterbrunnen har en række attraktioner, blandt andet vandfaldet Staubbach, der regnes som et af Europas højeste ubrudte vandfald med sit fald på omkring 270 meter.

I øvrigt satte den schweiziske hotelbranche sidste år ny overnatningsrekord i sommersæsonen med i alt 23,9 millioner registrerede overnatninger. Hertil kommer blandt andet de mange turister der bor privat eller har lejet en overnatningsbolig via for eksempel Airbnb.

CNN skriver også, at på verdensplan har allerede over 60 rejsemål og destinationer indført en eller anden for turistskat for at begrænse overturisme.

 

Relaterede artikler:

Overrendt spansk turistattraktion får spærretid for turister

Endnu en turistattraktion til kamp mod overturisme

Idyllisk østrigsk flække føler sig overrendt af turister