Endnu et megastort krydstogtskib på vej

RCCL-Oasis.jpgRCCL-Oasis.jpgAllure of the SeasCRUISE: Royal Caribbean har afgivet bestilling på det franske værft på endnu et kæmpeskib til milliardbeløb, som kan tage op mod 6.000 passagerer. – Finnerne skabte de to første, men ordren på de to næste gik til Frankrig.

Der er ikke plads til mange sympatier i internationalt erhvervsliv. Derfor kan man nu godt have lidt ondt af de brave finner i Åbo, som udviklede og byggede verdens to største krydstogtskibe Oasis of the Seas og Allure of the Seas, men mistede kontrakten på de to næste, fordi den finske stat ikke kunne give de samme skibskreditter som Frankrig.

Op til weekenden afgav RCCL således bestilling på det fjerde skib i serien til STX værftet i Saint-Nazaire. Værftet er i fuld gang med skib nr. tre, som kommer i drift i 2016, mens ordren på det fjerde i serien betyder færdiggørelse i 2018.

Det må være en god (kæmpe) investering for Royal Caribbean, og rederiets præsident Adam Goldstein sagde da også ved offentliggørelsen af kontrakten: ”De store skibe sejler ca. 20 procent længere på brændstoffet end alle andre. Samtidig betyder det det største finansielle afkast pr. passager i hele vores flåde. Derfor har vi ingen betænkeligheder ved at afgive endnu en ordre på et krydstogtskib af den størrelse.”

Og den størrelse vil sige skibe på 16 etager med 2.700 kahytter og plads til op mod 6.000 passagerer, og mere end 3.000 ansatte om bord.

Oasis of the seas komme for første gang til Europa med passagerer til september i år, men foreløbigt synes der ikke at være planer om permanent at placere nogen af de fire i europæisk havn.