England er rød i de nuværende danske rejsevejledninger, men England genåbner på mandag for færdigvaccinerede rejsende fra blandt andet Danmark. Arkivpressefoto fra London Heathrow.

England genåbner for færdigvaccinerede turister

På mandag åbner England for færdigvaccinerede turister fra EU-landene. Dermed skal man ikke i karantæne ved indrejse. England og det meste af Storbritannien er dog rød i dansk rejsevejledning.

Færdigvaccinerede fra EU-landene og USA kan fra mandag den 2. august klokken fire morgen engelsk tid igen rejse ind i England uden at skulle i karantæne. Det oplyser den engelske regering, ifølge blandt andet Sky News og BBC.

Med undtagelse af Wales, er England og de øvrige lande i Storbritannien, Nordirland og Skotland, dog røde i den nuværende danske rejsevejledning på grund af for højt smittetryk.

De færdigvaccinerede skal være vaccineret med en coronavaccine godkendt af EMA, Det Europæiske Lægemiddelagentur. Ligeledes bliver det i første omgang en betingelse med en negativ coronatest før afgang til England og at der skal tages en PCR-test på andendagen efter ankomsten til England.

Ligeledes genåbner England for en genoptagelse af internationale krydstogter fra engelske havne, oplyser transportminister Grant Shapps. ”Med beslutningen om at genåbne de engelske grænser hjælper vi mennesker i USA og EU-landene med at blive genforenet med deres familiemedlemmer og venner i England,” skriver transportministeren på Twitter.

Farvel til ti dage i karantæne
Indtil nu har reglerne for indrejse i England fra lande på den gule engelske liste, der har omfattet USA og de fleste af EU-landene, krævet at en færdigvaccinering skal være sket i selve England. Ellers har det været op til ti dages karantæne ved ankomsten for egen regning i England.

Ændringen i de engelske indrejsekrav skyldes blandt andet, skriver BBC, stigende pres fra engelske flyselskaber og lufthavne samt engelske turistorganisationer for at åbne for færdigvaccinerede turister fra EU-landene og Nordamerika, Canada og USA.

Den konservative engelske premierminister, Boris Johnson, drøftede under sidste måneds G7-møde i England genåbning af grænserne mellem USA og England med USA’s præsident, Joe Biden.

Omvendt mener oppositionspartiet Labours viceleder, Angela Rayner, at det er ”hensynsløst” at løfte de engelske karantæneregler på nuværende tidspunkt.

”Den smitsomme delta-variant kom til England og forsinkede genåbningen. Vi skal være sikker på, at vi har styr på data, før vi genåbner grænserne. Folk, der er færdigvaccineret, kan stadig blive smittet og smitte andre. Så jeg er meget bekymret over denne beslutning,” siger hun til Sky News.

Glæde hos World Travel And Tourism Council
Beslutningen om at genåbne de engelske grænser vækker glæde hos World Travel And Tourism Council. Herfra siger fungerende direktør Virginia Messina:

”Rejse- og turismebranchen samt den engelske økonomi vil få et stort boost med denne nyhed ligesom krydstogtbranchen kan trække et lettelsens suk med grønt til at færdigvaccinerede nu kan sejle på krydstogter fra England.

Overordnet vil beslutningen først få endnu større betydning, når USA genåbner sine grænser,” siger Virginia Messina.

Relaterede artikler:

USA beholder døren lukket for udenlandske turister

Canada genåbner for færdigvaccinerede turister

Irland håber på fortsat dansk turistvækst