Blandt de mest kendte irske turistattraktioner er ”The Wild Atlantic Way” ved den irske vestkyst. Foto via: Tourism Ireland.

Irland håber på fortsat dansk turistvækst

Irland er blevet gul i de danske rejsevejledninger og dermed genåbnet for turister, der dog skal udfylde en Passenger Locator Form. Tre flyselskaber har 17 ugentlige fly fra Danmark til Irland.

Irland genåbnede i går, mandag, for rejsende fra EU-landene, der dog skal have et EU-coronapas og som inden ankomsten til Irland skal udfylde en såkaldt Passenger Locator Form. I dokumentet oplyses, om turisten er færdigvaccineret, om man har været coronasmittet de seneste seks måneder eller har en negativ RT-PCR test, der er taget indenfor 72 timer før ankomsten til Den Grønne Ø.

Til STANDBY.DK oplyser Aileen Hickey, nordisk chef for Tourism Irelands kontor i København, at der i 2019, året før coronakrisen, var over 77.000 ankomster fra Danmark – og at ankomsttallet er vokset 60 procent indenfor ti år.

”Vi glæder os igen at byde besøgende fra Danmark velkommen til Irland, vi er godt hjulpet af de mange direkte flyruter fra navnlig København til Dublin,” siger Aileen Hickey.

Ifølge den irske turistchef i Norden har disse flyselskaber direkte ruter fra København til den irske hovedstad, Dublin: Ryanair syv gange om ugen, SAS flyver seks gange, mens Norwegian har to ugentlige fly mellem København og Dublin. Hertil kommer, at Ryanair også har to fly om ugen fra Billund Lufthavn til Dublin.

Pubber, TV-serie og vild natur
”Danske turister har fokus på flere områder, når de besøger Irland. Det er for eksempel selve Dublin og andre byer med traditionel irsk musik, besøg på pubber, museer, bryggerier og whiskey-destillerier,” siger turistchefen og fortsætter:

”Blandt naturattraktionerne er ruten ”The Wild Atlantic Way” ved den irske vestkyst med kysten, farverige landsbyer, hvor der kan lejes cykler, surfes og spises fantastisk seafood.”

Aileen Hickey peger også på, at Irland ageret kulisse for mange optagelser fra TV-serien Game of Thrones. Der er navnlig Game of Thrones Studio Tour i Linen Mill Studios syd for Belfast i Nordirland. Nordirland er en del af Storbritannien, der – med undtagelse af Wales – er rød i de danske rejsevejledninger.

Tourism Ireland peger på disse danske rejsebureauer som store når det gælder rejser til Irland: Albatros Travel, Best Travel, FDM Travel, Gislev Rejser, Riis Rejser og Spies. Irland er også et stort golfrejsemål, og her fremhæver Tourism Ireland disse danske rejsebureauer: Caddie Golf, Classic Golf, Golfbreaks.com og Green2Green.

Relaterede artikler:

Chefen for rejsevejledningerne tror på åbne grænser

Stor forskel på nationale turistråds synlighed

Irsk charmeoffensiv i København