Erhvervsbureauer har travlt efter sommerferien

Der har været mindre at lave, men ikke noget styrtdyk, på erhvervsrejsebureauerne i sommerferien. ”Men nu kan vi godt mærke, at erhvervslivet er tilbage fra ferien,” er meldingen fra tre store erhvervsbureauer i Danmark.

“Vi har egentlig ikke mærket stor forskel i aktiviteterne denne sommer, der har ikke været en stor nedgang. Men det kan også skyldes, at vi siden sommeren sidste år her i dette forår fik flere store nye kunder,” siger Torben Rodenberg, administrerende direktør for et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, CWT, til STANDBY.dk

”I de tre største uger af sommerferien kunne vi mærke, at mange var på ferie, men ikke i stor grad. For nogle år tilbage var sådan, at der når der var industriferie under skolernes sommerferie, så skete der nærmest intet på erhvervsrejsebureauerne. Sådan er det ikke mere, i hvert fald ikke hos os. Jeg synes det har udjævnet sig, hvilket også kan hænge sammen med, at flere måske holder ferie på ”skæve” tidspunkter,” siger CWT-direktøren.

Godt gang i motorerne
Peter Skieller, der er chef for forretningsudvikling i erhvervsrejsebureauet Mangaard Travel Group samt bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening som repræsentant for CTO-fraktionen (erhvervsrejsebureauerne), siger:

”Der har været mere stille under sommerferien, men ikke noget med store, markante nedgange og ændringer – jeg synes vi følger normalerne og budgetterne for omsætningen dels i sommerferien, dels nu, hvor der atter er god gang i forretningsdelen.”

Videre tilføjer Peter Skieller: ”Der er altså noget at lave på erhvervsrejsebureauerne, også i sommerferien – og vi kan i hvert fald mærke nu, at kunderne er tilbage efter skolernes sommerferie.”

Formanden for erhvervsrejsebureauerne i bestyrelsen hos Danmarks Rejsebureau Forening ser ingen store internationale kriser i øjeblikket, der skulle påvirke rejsebehovet i erhvervslivet.

”Der er selvfølgelig præsident Trump, men hans sanktioner mod andre lande påvirker i øjeblikket nærmest kun rejser til Iran. Ellers ser jeg ikke noget der virker bremsende for erhvervslivet, hvor der fortsat er godt gang i motorerne,” siger Per Skieller.

Vi andre holder jo også fri
”Sommeren har været efter planen, som forventet. Der kommer altid et dyk med en samlet lavere aktivitet. Men fordi mange kolleger på rejsebureauet også holder ferie, oplever de, der har vagten, ikke arbejdsmængden som specielt uændret,” siger Director Client Management for erhvervsrejsebureauet BCD Travel i Danmark, Thomas Friis Rasmussen, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Nu er sommerferien forbi, vi har stadig lidt ferieafvikling, men er ellers tilbage på det normale niveau. Jeg synes vi ligger fint til i forhold til budgetterne. Det er i hvert fald godt mærke, at der atter er gang i erhvervslivet.”

Omsætter for 7,5 milliarder kroner
Ifølge rejsebrancheanalytiker Ole Egholms seneste opgørelse over økonomien i de største danske rejsebureauer, har erhvervsbureauer størst omsætning i Danmark.

I den seneste rapport, der dækker regnskaberne for 2016, havde erhvervsbureauerne i Danmark cirka 25 procent af de knap 29 milliarder kroner som de knap 200 største rejsebureauer i Danmark omsatte for i 2016 – det svarer til tæt på 7,5 milliarder kroner.

Relaterede artikler:

OK til kæmpe erhvervsrejsebureau

Nyt analyseværktøj øger kontrol med rejseudgifter

DBTA søger kandidater til pris