Nyt analyseværktøj øger kontrol med rejseudgifter

Nyskabelsen CWT Travel Consolidator vil ifølge det globale erhvervsrejsebureau gøre livet nemmere for firmaernes travel managers.

En nylig undersøgelse fra CWT og amerikanske Global Business Travel Association viste ifølge CWT, at næsten to ud af tre travel managers ikke føler de har nok data til rådighed for at kunne udregne den totale omkostning ved en forretningsrejse. Og endnu flere, næsten tre ud af fire, synes der er en udfordring at få fordelt udgifter for rejsen mellem eksempelvis forskellige afdelinger i organisationen, sagde undersøgelsen.

Til at afhjælpe disse problemer introducerer CWT nu Travel Consolidator, et analyseværktøj der skal hjælpe travel managers hos erhvervsrejsebureauets virksomhedskunder med at træffe de rette beslutninger og få mere styr på data, står der i en pressemeddelelse.

”At indsamle, sammenligne og forene data for rejser er en udfordrende opgave og det er ofte svært at kunne danne sig det fulde overblik over de samlede udgifter til rejsen,” siger Christophe Renard, vicepræsident i CWT Solutions Group, og tilføjer: ”Med CWT Travel Consolidator kan man spare op til syv procent af omkostningerne til firmarejser.”

Scanner alle udgifter
Det nye system fra CWT er netbaseret og kontrollerer udgifter til for eksempel flybilletter, hoteller og biludlejning der bookes og betales med registrerede firmakreditkort. Denne måde skulle ifølge CWT sikre, at firmakundernes travel managers kan se skjulte omkostninger ved forretningsrejser, om den rejsende har overholdt virksomhedens rejsepolitikker – for eksempel ved at booke hos de leverandører, firmaet har aftaler med.

Ligeledes gennemgår CWT Travel Consolidator data for de enkelte firmarejser og præsentere det endelige resultat for virksomhedens travel manger som dermed kan følge, om gældende retningslinjer for firmarejser er overholdt.

De indsamlede data kan blandt andet også vise, om den firmarejsende har brugt ekstra penge på at købe et dyrere flysæde end tilladt, brugt flere penge til måltider og andre udgifter i forbindelse med rejsen.

Ifølge egne oplysninger booker Carlson Wagonlit Travel gennemsnitlig hver dag nok flybilletter til at fylde 260 Boeing 787 Dreamliners og booker 100.000 hotelværelser. CWT er til stede i 150 lande og omsatte sidste år for 23 milliarder dollars.

Relaterede artikler:

OK til kæmpe erhvervsrejsebureau

CWT laver ny hotelaftale

CWT lander ny storkunde