Et stigende antal flyselskaber, for eksempel KLM, tilbyder nu NDC-priser, der ofte er billigere end de typisk er i de traditionelle reservationssystemer. Arkivfoto via Linkedin: KLM.

Erhvervsrejsebureau får nyt NDC-bookingsystem

Stadig flere flyselskaber udbyder IATA’s NDC-teknologi så rejsebureauer og firmakunder kan spare på køb af flybilletter. Mange flyselskaber har særpriser, der kun er på NDC.

Erhvervsrejsebureauet Mangaard Travel fra Aarhus er klar til at gå i luften med Danmarks første fuldt integrerede bookingsystem, der understøtter køb af flybilletter via NDC, New Distribution Capability.

Det skriver Nordic NDC, et selskab i den danske IT-virksomhed Consit Gruppen, i en pressemeddelelse.

Nordic NDC, der åbnede for et år siden, skriver, at Mangaard Travel bliver et af de første erhvervsrejsebureauer i Danmark, der kan tilbyde sine kunder direkte adgang til flybilletter via NDC.

NDC er en relativ ny måde for flyselskaberne at distribuere flybilletter. NDC giver adgang til bedre priser, attraktive regler samt mulighed for at tilkøbe tillægsprodukter som bagage, sædereservation og loungeadgang til billigere priser. Også tillægsservices som ændringer og annulleringer bliver mere fleksible og billigere. Det vil give virksomhederne store besparelser, hedder det fra Nordic NDC.

Billigere at distribuere
”Flybilletter via NDC er billigere at distribuere for flyselskaberne, da ny teknologi åbner for moderne ”retailing,” som man kender det fra internettet. Det giver også mulighed for mange flere typer priser, der tilpasser sig udbud og efterspørgslen,” siger Hans Mangaard, ejer af og administrerende direktør for Mangaard Travel i pressemeddelelsen.

Nordic NDC tilføjer: ”Tidligere fandtes der omkring 26 prisklasser på et fly, og var den ene klasse udsolgt, så hoppede prisen et godt stykke op. Med NDC er der uendeligt mange prisklasser, så kunderne ikke mere vil opleve disse pris-hop. For eksempel har Lufthansa Group netop lanceret deres ”Continuos Pricing-koncept,” der kun tilbydes via NDC.

”Vi har allerede adgang til over 20 flyselskaber på NDC, som for eksempel Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels Airlines, British Airways, Iberia, Norwegian, KLM og Air France. Der kommer hele tiden flere flyselskaber i takt med at de bliver klar til NDC. For eksempel er Finnair netop kommet på NDC-platformen og vi håber at se SAS i løbet af 2021,” lyder det fra Nordic NDC.

Billigere end traditionelle reservationssystemer
Det er en strategi fra flyselskaberne at benytte NDC fremover, allerede i dag findes mange billigere pristyper og tillægsydelser, som man ikke kan få via de traditionelle distributionskanaler, GDS’erne, som rejsebureauerne benytter, skriver Nordic NDC og tilføjer:

Flyselskaberne tilbyder også ”Corporate fares” via NDC, som kan sættes sammen på nye måder så de bliver mere målrettet til virksomhedernes behov.

Lanceringen hos Mangaard Travel sker i samarbejde med Nordic NDC, der leverer bookingsystemet ”Symphony” fra tjekkiske Aaron Group.

”Systemet giver også mulighed for at kombinere for eksempel NDC-billetter med lavprisflybilletter, uden at man skal booke på forskellige flyselskabers hjemmeside,” siger direktør Peter Skieller fra Nordic NDC og tilføjer:

”Dette sparer tid, og dermed penge for virksomhederne. Vi har også dataintegrationen mellem Symphony og Mangaard Travels back-office system fra (det danske softwarefirma) TravelOperations. Det betyder, at alle reservationer i Symphony bliver direkte oprettet som ordre og er klar til fakturering.”

Relaterede artikler:

”Rejsebureauer der kun bruger GDS får et problem”

Rejsebureauer slås med for store lokaler

Dansk softwarefirma får stort indskud fra kendt investor

Nyt dansk firma vil lette bestilling af alle flybilletter