Skirejser kan blive en dyr fornøjelse uden de nødvendige forsikringer. Arkivpressefoto fra Airbus.

Erstatningskrav på flere hundredetusinde kroner

Det kan blive dyrt at tage på skiferie uden ansvarsforsikring. Det viser gennemgang af skader hos Gouda. ”Vi ser hvert år skiskader med erstatningskrav på en halv million kroner,” siger skadeschef.

De fleste danskere er dækket af en ansvarsforsikring, når de drager på vinterferie. For uden ansvarsforsikringen risikerer ferielystne danskere lange, komplicerede sagsforløb og nogle steder endda forbud mod at besøge pisterne.

Det skriver Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse.

Er man uheldig at påføre andre skader på sin ferie, kan det være særdeles dyrt, hvis ikke man er korrekt forsikret, siger Henrik Iding, skadechef for rejseskade i Gouda Rejseforsikring og Gjensidige og fortsætter:

“Vi ser hvert år skiskader, hvor erstatningskravene nærmer sig en halv million danske kroner, men hvor vi har overtaget sagerne fra vores kunder, og med hjælp fra lokale advokater har skåret erstatningskravene ned med op mod 75 procent.”

Høj kompleksitet på skiskaderne
Skader på ferie i udlandet kan generelt være en kompliceret størrelse for de rejsende, idet man udover at skulle forholde sig til de skader, man har pådraget andre, også skal sætte sig ind i den lokale lovgivning.

Og netop kompleksiteten i en skadesag forårsaget på ferien er endnu en god grund til at have styr på sine forsikringer, lyder der fra Gouda.

”Grunden til de høje erstatningskrav på denne type skader er, at de ofte involverer personer med forskellige nationaliteter, der nogle gange endda befinder sig i et helt tredje land,” siger Henrik Iding.

Den personlige ansvarsforsikring kan både være en del af indboforsikringen og rejseforsikringen. Sørg altid for at undersøge dækning, før man tager på ferie, opfordrer Gouda.

Gouda sælger navnlig sine rejseforsikringer gennem skandinaviske rejsebureauer. Gouda har, ifølge egne oplysninger, 80-85 procent af rejsebureausalget i Norden.

Relaterede artikler:

Gouda Rejseforsikrings topdirektør er stoppet

Vi har fået flere rejsebureaukunder

Danskerne har færre skiskader

Alarmcentral advarer skiturister i bil om coronabump

Forsikringsselskaber straffes for kønsdiskriminering

Raskmeldte er for hurtige til at booke ny ferie