Den nye Nordica-rute til Tallinn indvies i Københavns Lufthavn af fra venstre Nordicas chef for internationalt salg, Deepak Ahluwalia, Estlands udenrigsminister Sven Mikser og route development manager i Københavns Lufthavn for Europa, Oliver Victor Wormslev Petersen. Foto: Københavns Lufthavn.

Estisk flyselskab til kamp mod SAS

Det nationale estiske flyselskab har åbnet ny rute fra Estlands hovedstad til Københavns Lufthavn. Det vil med et bedre og billigere produkt konkurrere med SAS på ruten.

”Før var Estland svinebilligt, nu er det bare billigt,” sagde ejerne af det baltiske incomingbureau PanBaltica, danske Mads Michael Hastrup Nilsson og Ole M. Rasmussen, da de mandag deltog i reception i København. Anledningen var, at det estiske flyselskab Nordica netop har åbnet ny rute mellem Tallinn og København.

Nordica flyver mellem Tallinn og København to gange på hverdage og to gange søndag med en Bombardier regionaljet CRJ900 med plads til 88 passagerer på economy, premium og business class. Nordica har LOT Polish Airlines som strategisk partner – det polske Star Alliance-medlem ejer 49 procent af Nordicas datterselskab Regional Jet.

Den nye rute blev officielt åbnet mandag i Københavns Lufthavn af den estiske udenrigsminister, Sven Mikser. I talerne ved indvielsen blev blandt andet nævnt den berømte legende om, at det var ved slaget ved Lyndanisse i det nuværende Estland i 1219 (næste år for 800 år siden, red), at Dannebrog faldt ned fra himlen til de danske tropper under Kong Valdemar II.

Tallinn betyder på estisk ”den danske borg” og Tallinns lufthavn ligger fem kilometer fra centrum af hovedstaden – en sporvognsbillet koster to euro. Estland er på størrelse med Danmark, men har kun 1,2 millioner indbyggere. De største incominggrupper er fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Italien og Frankrig.

Første ankomst for Nordica til Københavns Lufthavn på den nye rute fra den estiske hovedstad, Tallinn. Klik på billedet for at se det i stort format. Foto: Københavns Lufthavn.

Bagage og mad er med i prisen
Såvel udenrigsministeren som Nordicas chef for internationalt salg, Deepak Ahluwalia, var senere mandag til receptionen i København. Her sagde Deepak Ahluwalia til STANDBY.dk:

”Ja, SAS flyver også mellem København og Tallinn, men SAS har dyrere billetter – og i vores priser er der både bagage og mad ombord med i prisen, det skal ikke tilkøbes. Nordica er med i bonusprogrammerne Miles & More samt EuroBonus – og vi har døgnåben kundeservice.”

Deepak Ahluwalia tilføjede, at ruten mellem Tallinn og København i dag har 25.000 årlige passagerer. ”Vi håber at kunne øge antallet med 20 procent,” sagde han. Nordica, der opstod på ruinerne af Estonian Air, prøvede ved sin start i 2015 at flyve på Københavns Lufthavn, men det blev kun til tre uger.

Flyver også for SAS
I øvrigt flyver Nordicas datterselskab Regional Jet en række regionalflyvninger for SAS, blandt andet på dansk indenrigs, med op til fem ATR72-600.

Nordica har i alt foreløbig 21 ruter fra Tallinn, og en markedsandel på 25 procent i lufthavnen. Selskabet har samlet 18 fly, udover Bombardier også seks ATR.

Relaterede artikler:

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

LOT øger atter på Skandinavien

To nye ruter til Københavns Lufthavn