Billede af Udenrigsministeriet i København. Foto: Udenrigsministeriet

Krise i Afghanistan udsætter rejsevejledninger

Udenrigsministeriet har fredag ikke opdateret de ugentlige danske rejsevejledninger, da alle ressourcer er sat ind på at håndtere krisesituationen i Afghanistan.

Hver fredag klokken 16 plejer Udenrigsministeriet at opdatere de danske rejsevejledninger, hvor en hel rejsebranche sidder spændt og afventer en udmelding. Men der kommer ingen opdatering denne fredag.

Udenrigsministeriet oplyser, at ugens opdatering af rejsevejledninger er sat i bero, eftersom situationen med krise i Afghanistan kræver flest mulige ressourcer for ministeriet og Borgerservice. Og dermed er det blevet besluttet, at rejsevejledningen må vente til næste uge.

’Rejsevejledningerne opdateres ikke i denne uge, da ressourcerne i Udenrigsministeriets Borgerservice prioriteres på Danmarks igangværende indsats for at evakuere nødstedte borgere ud af Afghanistan,’ skriver Udenrigsministeriet i en pressmeddelelse.

Derfor vil de nuværende rejsevejledninger være gældende indtil lørdag 28. august, oplyser ministeriet. Den næste opdatering af rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet vil blive meldt ud fredag 27. august klokken 16.

21 lande fik orange status sidste fredag
Med fredagens udsatte rejsevejledninger er det således den opdaterede rejsevejledning fra sidste fredag – 13. august – der fortsat er gældende.

Denne opdatering indeholdt en række lande, der gik fra rød til orange i den danske rejsevejledning. England, Skotland og Nordirland, der er selvstændige lande, men som Udenrigsministeriet kategoriserer som regioner i Storbritannien, ændrede farve fra rød til orange.

Det samme gjorde en række tredjelande – herunder Argentina, Botswana, Colombia, Cuba, Costa Rica, Eswatiny, Fiji, Irak, Iran, Malaysia, Mozambique, Lesotho, Libyen, Zambia, Malawi, Sydafrika, Tunesien, Zimbabwe, Rusland, Panama og Namibia.

Grønt og gult i Italien
Herudover blev Italien et gult land med undtagelse af regionerne Piemonte, Aostadalen, Ligurien, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Campania, Puglien, Bolzano, Trento samt Friuli-Venezia Giulia, som alle er grønne.

De schweiziske regioner Bern, Freiburg, Solothurn, Aargau, St. Gallen, Thurgau og Zug blev desuden også gule i Udenrigsministeriets rejsevejledning fra sidste fredag.

Der er fire primære farvelægninger i forbindelse med Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og betydningerne af dem er følgende: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Unødvendige rejser frarådes og Rød: Alle rejser frarådes.

 

Relaterede artikler:

24 lande ændres fra rød til orange i rejsevejledninger

Flere lande bliver gule i nye rejsevejledninger

Nye rejsevejledninger giver flere gule regioner