Europas flyselskaber skraber bunden

I sin seneste vurdering af flyselskabernes forventede udvikling i 2010 ventes det af IATA, at de europæiske selskaber vil komme ud af året med et samlet underskud på 2,8 milliarder US dollar, hvor den tidtidige forventning har været 2,2 milliarder, skriver business.dk.

 

Det er blandt andet askeskyerne, der bærer en stor del af skylden for det ringere resultat, men også et betydeligt antal strejker i forskellige europæiske flyselskaber er stærkt medvirkende.

 

Nedgangen i Europa skal også ses i lyset af, at IATA anser de økonomiske forudsætninger i branchen er blevet betydeligt bedre end hidtil antaget.

 

Ifølge IATAs adm. direktør Giovanni Bisignani er den globale økonomi kommet hurtigere til kræfter end ventet og flyselskabet nyder godt af en stærk trafik, som er med til at bringe sorte tal på bundlinjerne. IATAs forventninger var tidligere, at det ville vare tre år at komme tilbage fra det samlede branche-tab på 81 milliarder dollar i 2009, men en stigning i omsætningen på 62 milliarder dollar i år alene brinder branchen 75% af vejen tilbage til situationen før krisen.

Skrevet af Flemming Juul