Europas flyselskaber skraber bunden

I sin seneste vurdering af flyselskabernes forventede udvikling i 2010 ventes det af IATA, at de europæiske selskaber vil komme ud af året med et samlet underskud på 2,8 milliarder US dollar, hvor den tidtidige forventning har været 2,2 milliarder, skriver business.dk.

 

Det er blandt andet askeskyerne, der bærer en stor del af skylden for det ringere resultat, men også et betydeligt antal strejker i forskellige europæiske flyselskaber er stærkt medvirkende.

 

Nedgangen i Europa skal også ses i lyset af, at IATA anser de økonomiske forudsætninger i branchen er blevet betydeligt bedre end hidtil antaget.

 

Ifølge IATAs adm. direktør Giovanni Bisignani er den globale økonomi kommet hurtigere til kræfter end ventet og flyselskabet nyder godt af en stærk trafik, som er med til at bringe sorte tal på bundlinjerne. IATAs forventninger var tidligere, at det ville vare tre år at komme tilbage fra det samlede branche-tab på 81 milliarder dollar i 2009, men en stigning i omsætningen på 62 milliarder dollar i år alene brinder branchen 75% af vejen tilbage til situationen før krisen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.