Vandreture er populært hos mange rejsende – her er det trekking i portugisiske Serra da Lousa, cirka midtvejs mellem Porto og Lissabon. Pressefoto fra Turismo de Portugal, Paulo Magalhaes.

Europas smukkeste vandreruter går uden om Danmark

Rejsebogserien ”Turen går Til” er udvidet med en guide med forslag til 39 vandreture i forskellig sværhedsgrad rundt om i Europa. De tyske forfattere er dog gået uden om Danmark.

Politikens Forlag udgiver næste uge endnu en af sine rejsebøger i serien Turen Går Til – denne gang med fokus på ”Europas smukkeste vandreruter.”

I alt er der 26 lande med – men guidens tyske forfattere er gået helt uden om Danmark. Til gengæld er Norden repræsenteret med disse ruter: Island: Laugavegur, Norge: Olavsvegen, Sverige: Kungsleden og Finland: Bärenrunde.

Guidebogen på 272 sider om vandring kommer i et såkaldt coffee table-format, lidt større end de normale lommeformater i serien.

Bogen til 200 kroner giver et overblik over Europas smukkeste vandreruter med rutebeskrivelser, kort, billeder og praktiske tips, der gør det nemt for naturentusiaster, vandrefolk og rejseglade danskere at komme tættere på naturen, skriver Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

Forlaget noterer ”en voksende interesse for at tage på vandreture. Ønsket om at være i ét med naturen, og ved hvert skridt at lægge bekymringerne bag sig og udfordre egne grænser, tiltrækker stadigt flere mennesker.”

Derfor opstår der hele tiden nye vandreruter i de europæiske lande, som på forskellige måder udforsker kontinentet: fra kyststier i Wales til Watzmann-passagen i det sydlige Tyskland, fra højlandstrekking i Island til pilgrimsruter i Spanien og Portugal – og meget mere, hedder det blandt andet.

39 vandreture i forskellige sværhedsgrader
Bogen giver et overblik over 39 europæiske vandreruter. Turene spænder bredt i både sværhedsgrad og længde. Der er lettere vandreture, som i italienske Cinque Terre, hvor flere af de nederste ruter snarere minder om spadsereture, men også mere udfordrende ruter som for eksempel på Sardinien og Bären-trek i De Schweiziske Alper.

Selve serien Turen Går Til har eksisteret siden 1952 og dækker i dag over 100 destinationer i hele verden fra Nordatlanten til Australien.

Bøgerne skrives af forfattere og journalister med et særligt kendskab til de enkelte destinationer. Den nyeste om vandreturene er oversat fra tysk, ”Die schönsten Trekkingrouten Europas.”

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau og Randers Regnskov hjælper naturen

Flyselskab tilbyder afhentning med hundeslæde

Thailand vil have flere nationalparker