Randers Regnskov ejer foreløbig 15 kvadratkilometer af Bigai-regnskoven i Ecuador. Næste år arrangeres der sammen med fynske Panorama Travel en ny rejse til det smukke, men sårbare og truede område. Foto: Panorama Travel.

Dansk rejsebureau og Randers Regnskov hjælper naturen

Randers Regnskov og det fynske rejsebureau Panorama Travel fortsætter samarbejde om at beskytte et stykke truet regnskov i Sydamerika. Partnerne har igen næste år rejse til området.

Mens Randers Regnskov i 2012 købte seks kvadratkilometer jord i Bigai-regnskoven i Ecuador, ejer virksomheden nu 15 kvadratkilometer.

Opkøbet er muligt via støtte fra for eksempel rejsebureauet Panorama Travel, der blandt andet har Rasmus Nielsen som partner – han er til daglig chef for dyreafdelingen i Knuthenborg Safaripark.

Naturbevarelse har altid stået højt på dagsordenen for Randers Regnskov og Panorama Travel. Derfor tilbød parterne sidste år en rejse til Ecuador og Bigai. Rejsen blev udsolgt første år og sendes i marts næste år afsted for tredje gang.

Panorama Travel specialiserer sig i gruppe- og individuelle, FIT, rejser til unikke destinationer over store dele af verden. Rejsebureauet blev stiftet i foråret 2016 af Søren Bonde i samarbejde med Rasmus Sebastian Nielsen.

Søren Bonde sagde for nylig til STANDBY.dk, at rejsebureauet i år forventer at sende 2-300 gæster afsted, enten i grupper eller som individuelle rejsende. Rejsebureauets billigste rejse koster omkring 10.000 kroner – den dyreste går til Antarktis og står til cirka 150.000 kroner. ”I snit koster vores rejser 20-30.000 kroner,” sagde Søren Bonde.

Truet regnskov
Det stykke regnskov, som Randers Regnskov ejer i Bigai i hjertet af Ecuadors frodige, men truede regnskov, ønsker virksomheden skal forblive uberørt for udefrakommende trusler og så den store artsrigdom kan udfolde sig.

Bigai ligger i udkanten af nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergene møder den varme, fugtige regnskov, og det skaber fantastiske rammer for den store biodiversitet i området, lyder det fra Panorama Travel, der tilføjer:

”Men området er truet af olieselskaber, nye vejsystemer, tømmerindustrien og det lokale landbrug.”

Panorama Travel har som eneste rejsebureau adgang til Bigai og donerer årligt et betydeligt beløb til bevarelsen af regnskovsområdet. Arbejdet med at beskytte regnskoven i Bigai bliver særligt vigtigt i fremtiden, set i lyset af de begivenheder der foregår i Brasilien i øjeblikket, hvor store dele af den sydamerikanske regnskov fældes i voldsom fart, lyder det fra Panorama Travel

På rejsen næste år får deltagerne glæder af to formidlere. Asser Øllgaard er formidlingschef og biolog i Randers Regnskov og det er på baggrund af hans store passion for at bevare regnskoven, at dette projekt blev en realitet.

Rasmus Nielsen er partner i Panorama Travel og han kan drage på sine erfaringer som zoolog i Odense Zoo, underviser og zoolog hos Hansenberg og hans nuværende rolle, som chef for dyreafdelingen i Knuthenborg Safaripark.

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau sender gæster til Afghanistan

Profil Rejser får Costa Rica på programmet

Vil skabe genvej til Latinamerika