FlixBus, der også har ruter fra blandt andet Tyskland og Sverige til og fra Danmark, betjener 36 byer i Danmark. Pressefoto: FlixBus.

Færdigvaccinerede får FlixBus til at øge i Danmark

Danmark er et af de lande, hvor væksten af FlixBus stiger mest. Den europæiske buskoncern mener, at væksten skyldes Danmarks høje vaccinationstal og ophævelsen af restriktioner.

Den tyske buskoncern FlixBus kan langt om længe konstatere, at de rejsende er ved at vende tilbage. I de seneste uger har selskabet oplevet en markant stigning i antallet af solgte billetter i Danmark. Det er primært studerende og pensionister, der er begyndt at rejse igen, oplyser FlixBus.

Kommunikationschef for FlixBus i blandt andet Danmark, Kajsa Ekelund, siger i en pressemeddelelse: ”Normalt oplever vi en nedgang i antal rejsende efter sommeren, men efter at restriktionerne i Danmark er ophævet, er billetsalget steget uge for uge. De høje bookingtal er tegn på, at samfundet nu er på vej tilbage til normale tilstande, og at man tør rejse igen.”

FlixBus, der også har ruter fra blandt andet Tyskland og Sverige til og fra Danmark, betjener 36 byer i Danmark. På langbusruterne i Danmark skal der være mindst 75 kilometer mellem bussernes stoppesteder. På europæisk plan har FlixBus over 400.000 daglige forbindelser til mere end 2.500 destinationer i 36 europæiske lande, oplyser FlixBus’ hjemmeside.

Tydelig sammenhæng mellem ophævelse af restriktionerne og flere rejsende
”Når vi sammenligner de 36 lande, FlixBus opererer i, ligger Danmark højt med hensyn til antal rejsende. Vi kunne tydeligt se en sammenhæng mellem ophævelse af de danske restriktioner og flere rejsende,” siger Kajsa Ekelund.

En for FlixBus væsentlig kundegruppe, som er begyndt at rejse igen, er unge voksne og pensionister. Da universiteterne åbnede, kunne FlixBus se en markant stigning i antallet af bookinger fra studerende.

Også den grænseoverskridende trafik mellem Sverige og Danmark har fået langt flere rejsende de seneste uger. På linjen København–Gøteborg er billetsalget steget, og FlixBus forventer flere rejsende, efter også Sverige har ophævet restriktionerne.

FlixBus kører i Danmark i konkurrence med blandt andet Kombardo Expressen, som Molslinjen står bag. Kombardo Expressen har ifølge egne oplysninger 1.000 ugentlige på 39 ruter mellem 21 danske byer.

Relaterede artikler:

FlixTrain åbner 15 nye togruter i Tyskland

Rejsebureau vil sende gæster med toget

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”