Færge-strid på Kanalen for Højesteret

dfds kanalenDFDS Seaways kan imødese et endeligt punktum i den lange strid om retten til at besejle Den Engelske Kanal. De britiske konkurrencemyndigheder meddeler, at sagen Eurotunnel bliver prøvet ved højesteret.

De britiske konkurrencemyndigheder bestemte i første omgang, at DFDS konkurrent på overfarten, fransk-britiske Eurotunnel, skulle afvikle sin færgedrift, fordi selskabet med både tunnel og færgeaktiviteter sad på mere end 50% af markedet. Men i sidste uge bedømte en anden britisk retsinstans sagen helt anderledes og afviste de tidligere afgørelser. Da børsen åbnede mandag faldt DFDS med over 6%, skriver business.dk.

De britiske konkurrencemyndigheder har netop besluttet, at sagen mod Eurotunnel skal rejses ved højesteret. Det betyder, at der nu er en endelig afgørelse på vej, da det ikke er muligt at appellere afgørelsen fra Supreme Court.

Striden opstod, da Eurotunnel i 2012 købte sig ind på færgeruten Dover-Calais ved at overtage tre færger fra konkursramte Seafrance. Med den oprindelige dom fra de britiske konkurrencemyndigheder fik Eurotunnel en deadline indtil juli i år til at indstille sine færgeaktiviteter, men den afgørelse blev altså omstødt i sidste uge.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.