Med 39.000 afgange på sine syv færger sejlede Scandlines sidste år med næsten 6,1 millioner passagerer, 1,6 millioner personbiler og over 750.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Pressefoto for Scandlines: Stefan Wehland.

Færgerederi indsætter ekstra færge til Tyskland

Scandlines, der sejler to ruter mellem Danmark og Tyskland, får gennem højsæsonen en ekstra færge på lørdage på sin længste rute, Gedser-Rostock. Det giver mere kapacitet til personbiler.

Scandlines oplever vækst i passagertrafikken til og fra Skandinavien. Alene på ruten Gedser-Rostock steg antallet af passagerer og personbiler med henholdsvis 13 og 11 procent i første halvår af i år sammenlignet med 2022.

Rederiet tilpasser derfor driften denne sommer, oplyses det i en pressemeddelelse: I højsæsonen sejler fragtfærgen Kronprins Frederik hver lørdag mellem Gedser og Rostock – dermed frigives plads på hybridfærgerne Berlin og Copenhagen på ruten.

Heiko Kähler, administrerende direktør for Scandlines Deutschland, siger i pressemeddelelse: ”Antallet af forudbestilte billetter tyder på en god udvikling for rejsetrafikken i højsæsonen 2023. For at øge kapaciteten for personbiler på vores færger ”Berlin” og ”Copenhagen” indsætter vi nu også vores fragtfærge Kronprins Frederik på ruten Gedser-Rostock hver lørdag i højsæsonen.”

Mandag-fredag sejler fragtfærgen fortsat på Scandlines største rute, Rødby-Puttgarden.

Seks millioner passagerer
Sidste år havde Scandlines seks millioner passagerer på sine to færgeruter, Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Dermed er der stadig et stykke vej til de 7,1 millioner passagerer, der sejlede med rederiet i 2019, året før pandemien.

Carsten Nørland, Scandlines’ koncernchef, oplyste tidligere i år til Standby.dk, at i normale rejseår er 94 procent af Scandlines kunder fra Danmark (38 procent), Sverige (36 procent) og Tyskland (20 procent).

Sidste år havde Scandlines’ to færgeruter samlet 38.689 afgange. Scandlines’ trafiktal for sidste år viser, at rederiet totalt i 2022 i afrundede tal transporterede 1,6 millioner personbiler mod 1,7 millioner i 2019. 1,2 millioner af personbilerne krydsede med Rødby-Puttgarden mod 1,4 millioner i 2019.

I alt havde de to færgeruter lige over seks millioner passagerer sidste år, med både personbiler og busser, mod 7,1 millioner i 2019. De 4,5 millioner passagerer benyttede Rødby-ruten, der i 2019 havde 5,4 millioner rejsende.

 

Relaterede artikler:

Scandlines præsenterer bedre bundlinje end i 2019

Scandlines kopierer lavprisflyselskaberne

Turismeaktører uenige i boykot af chokoladegiant