Færgetrafik mellem USA og Cuba

800px-SantiagoPeople_01Den engang så populære færgerute har været lukket i 52 år, men nu står amerikanske rederier i kø for at genåbne ruten. Allerede sidst på året kan det blive muligt at sejle med færge fra Florida til Cuba.

Det var den 8. februar 1963, daværende præsident John F. Kennedy benyttede det amerikanske handelsembargo til at sætte en stopper for færgetrafik mellem landene. Samtidig blev det forbudt amerikanerne at besøge det socialistiske Cuba, skriver travelreport.se.

Mindst et halvt dusin amerikanske virksomheder har nu meldt deres interesse for at starte færgetrafik mellem landene. CubaKat, baseret i Fort Lauderdale, er en af interessenterne og planlægger en 217 kilometer lang rute mellem Marathon Key i Florida og Havanna. Selskabets katamaran kan klare turen på fire timer med 190 passagerer og et antal biler. En returbillet skal koste 350 dollars.

Et andet selskab, United America, vil starte trafik fra havnene i Tampa, Miami og Fort Lauderdale og tilbyde ti timer lange overnatningssejladser med sovekabiner og eksklusive middage.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.