Færre danskere vil til Tyrkiet

Antalya Turkey

Antalya Tyrkiet.

TURISME: Terrorbomber giver mindre efterspørgsel og lavere priser. Star Tour reducerer i sommerprogram, mens Spies og Apollo holder fast.

Tyrkiet blev forleden ramt af endnu en terrorbombe – denne gang i Ankara med et stort antal dræbte og sårede ofre. Det var det tredje blodige terrorangreb i år, og samtidig er landet præget af politisk uro og krigen i nabolandet Syrien.

Situationen får flere danskerne til at droppe Tyrkiet og søge mod andre feriemål i stedet. Det mærker man hos Danmarks næststørste charterrejsebureau Star Tour, som har valgt at reducere i sommerens program til Tyrkiet.

”Efterspørgslen til Tyrkiet er faldende, og vi har de seneste måneder løbende tilpasset programmet. Vi havde oprindeligt planlagt 18 fly om ugen til Tyrkiet i sommer, men har nu reduceret til 10 fly,” siger Gorm Pedersen, country manager i Star Tour, til Stand By.

Star Tour har til gengæld oprustet med flere fly og mere hotelkapacitet i lande som Cypern, Kroatien, Bulgarien og Spanien, så det samlede antal udbudte rejser er stort set uændret. Men hvor Tyrkiet tidligere udgjorde 25 procent af det samlede sommerprogram, vil det denne sommer udgøre 15 procent.

”Vi har et stort stampublikum, som holder fast ved Tyrkiet, mens andre vælger destinationen, fordi man i øjeblikket får rigtigt meget for pengene. Hotellerne har sænket priserne som følge af faldende efterspørgsel fra hele Europa og fordi, russerne bliver væk efter nedskydningen af et russisk kampfly sidste år,” siger Gorm Pedersen.

Han understreger, at Star Tour er helt tryg ved at sælge rejser til feriedestinationerne i det sydlige Tyrkiet – langt fra Ankara og Istanbul, hvor terrorangrebene har fundet sted. Udenrigsministeriet fraråder heller ikke rejser til landet, men advarer om ”en betydelig risiko for terrorangreb”.

Hos Apollo har man ikke reduceret i antallet af udbudte rejser til Tyrkiet, men salget ligger cirka 20 procent under sidste års niveau. Det skal dog ses i lyset af, at der sidste år var øget efterspørgsel på Tyrkiet som følge af det økonomiske kaos i Grækenland.

”Vi sælger rejser til Tyrkiet hver dag, og selv om efterspørgslen er mindre i øjeblikket, forventer vi at få en sæson lige som sidste år. Priserne er gode, og det er med til at gøre Tyrkiet attraktiv,” siger Apollos kommunikationschef, Glenn Bisgaard, til Stand By.

Hos Danmarks største charterarrangør, Spies, mærker man til gengæld ikke nogen nedgang i salget af Tyrkiet-rejser: ”Det er selvfølgelig ikke fremmende for salget, når der sker bombeangreb, men vi sælger lige så meget til Tyrkiet som sidste år. Og priserne er faldet, så kunderne kan gøre nogle rigtigt gode kup,” siger adm. direktør Jan Vendelbo til Stand By.