De Kanariske Øer, her er det fra Las Palmas, var i årets fem første måneder blandt de tre spanske regioner der tiltrak flest danske besøgende. Officielt godkendt pressefoto fra Den Spanske Stats Turistbureau.

Færre nordiske turister besøgte Spanien

Der var i årets fem første måneder seks procent færre nordiske ankomster til Spanien i forhold til sidste år. De mest besøgte områder for danskerne var de Kanariske Øer, Andalusien og Catalonien.

I alt var der 2,1 millioner ankomster fra de nordiske lande til Spanien i årets fem første måneder, et fald på seks procent i forhold til de samme sidste, viser de nyeste tal fra Spaniens svar på Danmarks Statistik, INE. Tallene for årets første halvår forventes klar indenfor en uges tid.

Nedgangen til trods fra Norden var der trods alt 444.000 danske ankomster til Spanien fra januar til maj i år; her af ankom i runde tal 272.000 på rejser, de for eksempel selv havde arrangeret, mens de 171.000 var rene charterrejser.

De tre spanske regioner med flest ankomster fra Danmark i årets fem første måneder var de Kanariske Øer med 158.000, fulgt af den sydspanske region Andalusien med blandt andet Malaga med 101.000 ankomster og Catalonien, regionen med ikke mindst Barcelona, havde 68.000 danske ankomster i årets fem første måneder, viser tallene fra INE, Turespaña og det danske kontor for Den Spanske Stats Turistbureau.

Flest i Spanien i en uges tid
De statiske tal viser også, at 284.000 af de danske overnatninger fra januar til maj i år blev foretaget af danskere der besøgte Spanien i fra fire til syv nætter – for eksempel en blanding af citybreak og chartergæster på en rejse på en uge.

Der var 73.000 danske overnatninger af rejsende som besøgte Spanien i mellem otte og 15 dage, mens den tredjestørste gruppe havde korte ophold på to til tre nætter, i alt 61.000 danske overnatninger på den konto i årets fem første måneder.

Norden er fjerdestørste marked for Spanien
Kun overgået af Storbritannien, Frankrig og Tyskland – der alle hver især har mange flere indbyggere end der er i Norden – er Norden det fjerdestørste udenlandske marked for ankomster af turister, ferie- som forretningsrejsende – til Spanien.

Ifølge INE – Instituto Nacional de Estadística, Spaniens officielle centralbureau for blandt andet statistik – havde Spanien samlet i årets fem første måneder 29,3 millioner turist-ankomster fra udlandet, en stigning på 2,7 procent sammenlignet med sidste år.

Storbritannien holdt uden problemer skansen som største turistleverandør i Spanien med 6,3 millioner ankomster, uforandret fra samme tid sidste år, der var to procent flere tyske ankomster, i alt fire millioner, mens Spaniens nordlige nabo, Frankrig, havde små fem procent færre ankomster, i alt 3,7 millioner, sammenlignet med januar til maj sidste år.

Relaterede artikler:

Tyskland ser stort turismevækst fra Danmark

Club La Santa sætter nye rekorder

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit