Færre rejste med SAS i november

I november rejste totalt 2,3 millioner med SAS, en nedgang i forhold til november 2016, men en vækst med ca 2% i forhold til november 2015.

I sammenligningen med 2016 påvirkes udviklingen af SAS 70-årskampagne 2016 som førte til rekordhøje trafikvolumener og kabinefaktorer samtidig med, at yielden faldt markant.

SAS tilpasser i stigende grad netværket og produktionen efter sæsonændringerne i efterspørgslen blandt de hyppigt rejsende. Som følge af den sæsonmæssigt lavere efterspørgsel mindskede SAS produktionen i november i forhold til oktober med 14%. I sammenligning med november sidste år var produktionen uændret.

I efteråret 2016 gennemførte SAS en 70-årskampagne hvilket bidrog til at SAS kom ud med rekordhøje trafikvolumener og kabinefaktorer samtidig med at yielden faldt markant. På denne baggrund og øget sæsontilpasning faldt trafikken på SAS indenrigs – samt på de europæiske ruter med næsten 2% i november. Den øgede produktion på de sæsonbetonede fritidsruter blev fortsat taget vel imod og 5% flere passagerer valgte at rejse med SAS på disse ruter i november. På de interkontinentale ruter mindskede SAS kapaciteten med 3% og trafikken faldt med 13%.

”I takt med hvordan efterspørgslen sæsonmæssigt udvikles, tilpasser vi netværket for vores målgruppe. Samtidig fortsætter vi med at investere i vore kundetilbud. I efteråret har vi opgraderet loungerne i Chicago og Paris, samt åbnet en ny lounge i Oslo og en Café Lounge i Bergen. Vi ser nu frem til at fortsætte med at  investere i kundetilbud, samtidig med, at vi effektiviserer den interne organisation for yderligere at styrke SAS konkurrenceevne”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den valutajusterede yield og PASK steg med 9% respektive 1% i november 2017 sammenlignet med november 2016.

Flere tomme flysæder hos SAS

Charmeoffensiv fra SAS brød tavshedsperiode

Stort spring frem for SAS på PR-barometer

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.