Stort spring frem for SAS på PR-barometer

Mariam Skovfoged, pressechef i SAS Danmark, kan med tilfredshed se tilbage på sit første år i SAS.

LUFTFART: SAS var i det forløbne år betydeligt bedre i sin kontakt med pressen end sidste år.

Hvert år gennemfører Aalund PR & Communication i Aarhus en undersøgelse, PR Barometer, hvori deltager 271 journalister og i år 45 virksomheder. Det var 16. år i træk, og det er der kommet en hel del spændende resultater ud af.

De adspurgte journalister skal have haft kontakt med de pågældende firmaer mindst fire-fem gange i løbet af året.

I den helt overordnede kategori om bedste pressekontakt blandt deltagende firmaer er Sydbank i top, fulgt af Arla og Danske Bank.

Men årets største spring står SAS for med en karakter på 7,7 ud af 10 mulige som nr. 6 på listen. Fra sidste års placering som nr. 25. Under de enkelte spørgsmål scorer SAS førstepladsen, når det gælder ’hjælpsomhed med at skaffe adgang til rette personer’.

I spørgsmålet om virksomhedens image og omdømme er Lego på førstepladsen med Novo som nr. to.

Til gengæld placerer journalisterne SAS helt i top, når det gælder interesse for læsere, lyttere og seere.

Blandt deltagende virksomheder var også Københavns Lufthavn, som ikke nåede op på Top 10 i nogen kategori.

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.