Stort spring frem for SAS på PR-barometer

Mariam Skovfoged, pressechef i SAS Danmark, kan med tilfredshed se tilbage på sit første år i SAS.

LUFTFART: SAS var i det forløbne år betydeligt bedre i sin kontakt med pressen end sidste år.

Hvert år gennemfører Aalund PR & Communication i Aarhus en undersøgelse, PR Barometer, hvori deltager 271 journalister og i år 45 virksomheder. Det var 16. år i træk, og det er der kommet en hel del spændende resultater ud af.

De adspurgte journalister skal have haft kontakt med de pågældende firmaer mindst fire-fem gange i løbet af året.

I den helt overordnede kategori om bedste pressekontakt blandt deltagende firmaer er Sydbank i top, fulgt af Arla og Danske Bank.

Men årets største spring står SAS for med en karakter på 7,7 ud af 10 mulige som nr. 6 på listen. Fra sidste års placering som nr. 25. Under de enkelte spørgsmål scorer SAS førstepladsen, når det gælder ’hjælpsomhed med at skaffe adgang til rette personer’.

I spørgsmålet om virksomhedens image og omdømme er Lego på førstepladsen med Novo som nr. to.

Til gengæld placerer journalisterne SAS helt i top, når det gælder interesse for læsere, lyttere og seere.

Blandt deltagende virksomheder var også Københavns Lufthavn, som ikke nåede op på Top 10 i nogen kategori.

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.