De svenske jernbaner beskærer en række afgange som følge af færre passagerer på grund af coronakrisen. I Danmark er der ingen aflysninger – dog er der i øjeblikket ikke direkte tog fra København til Hamborg. Pressefoto: Stefan Nilsson, Statens Järnväger.

Færre tog i Sverige – normalt drift hos DSB

Coronakrisen betyder også færre togpassagerer; mens jernbanerne i Sverige skruer ned, blandt andet for direkte tog til København, kører DSB i Danmark med ”så fuld drift som muligt.”

Statens Järnvägar, den svenske modsvarighed til danske DSB, ser faldende passagertal som følge af coronakrisen og reducerer derfor nu sit trafikprogram, oplyser SJ i en pressemeddelelse.

Også de svenske myndigheder anbefaler, at borgerne er mindst muligt i det offentlige rum. Derfor begyndte SJ i dag at aflyse en række afgange på det store tognet, men der vil stadig være plads til alle, der ønsker at køre med toget, understreger SJ.

Aflysningerne omfatter blandt andet de direkte ruter til København og Oslo som følge af de midlertidige grænselukninger.

Alle justeringerne kan ses på SJ’s app eller SJ’s hjemmeside.

”Vores største fokus er vores kunders og medarbejderes sundhed og sikkerhed. Vi følger naturligvis myndighedernes instrukser og anbefalinger. På nuværende tidspunkt er der ingen specifikke anvisninger med hensyn til SJ’s togdrift og at rejse med tog. Kommer der nogle sådanne, vil vi selvfølgelig følge dem,” hedder det pressemeddelelsen.

Om togrejser fra Sverige til Danmark skriver SJ, at man giver gratis ombooking eller tilbagebetaling for alle togbilletter mellem de to lande. De danske grænser er indtil videre lukket til 13. april.

DSB: Vi kører fortsat så fuld drift som muligt
Til STANDBY.dk oplyser DSB’s presseafdeling: ”Vi kører fortsat så fuld drift som muligt med de begrænsninger, der er oplyst.”

DSB kører med lange tog for at sikre bedst mulig plads til de rejsende. For at undgå for mange rejsende i samme tog er der indført krav om (gratis) pladsbillet, også for pendlere, på alle rejser med DSB IC, ICLyn og Regionaltog (med undtagelse af Kystbanen). Man må gerne sætte sig på et andet ledigt sæde for at holde mest mulig afstand til andre rejsende.

Mandag i denne uge stoppede de direkte tog mellem København H og Hamborg, mens togene mellem Aarhus H og Hamborg kører ikke mellem Hamborg og Padborg.

DSB’s hjemmeside har flere trafikinformationer.

Der er også ændringer i trafikken til og fra Sverige samt på Kystbanen.

Mellem København H, Københavns Lufthavn og Malmö C er det nu kun ét tog i timen. Ifølge DSB’s hjemmeside er det faste minuttal fra Malmö C 33, fra Københavns Lufthavn mod Malmö C ’22, fra Københavns Lufthavn mod København H ’10, mens det fra København H er ’07. Dette tog standser også på Ørestad og Tårnby St.

Desuden standser InterCity- og InterCityLyn-togene ekstraordinært i Ørestad og Tårnby.

Mellem Helsingør og København H kører tog hvert 20. minut med stop på alle stationer.

Relaterede artikler:

SAS får hjælp fra Danmark og Sverige

Rullende miljøreklame for togrejser

Fyringsrunde i DSB