Disney World i Florida er en af USA’s største turistattraktioner. Foto via Wikipedia: Jedi 94.

Falsk rejsebureauagent snød for millioner

Politiet i Pennsylvania har anholdt kvinde der bedrog godtroende rejsende for millioner af kroner ved at ”sælge” dem rejser til for eksempel Disney World i Florida, der så aldrig blev til noget.

I alt fik den 38-årige kvinde fra den amerikanske delstat ved at udgive sig for online-rejsebureauagent solgt rejser for cirka tre millioner kroner til blandt andet Disney World, lyder det fra anklagemyndigheden i Pennsylvania. Hovedparten af pengene er efterfølgende blevet returneret.

I mindst 82 tilfælde lykkedes det kvinden at sælge rejser, der aldrig blev til noget, oplyser Pennsylvanias statsanklager, Josh Shapiro, ifølge TV-stationen NBC.

”Hun bedrog sine kunder ved at love dem nærmest utrolige rejsetilbud om drømmerejser – men kunne så når det kom til stykket ikke levere varen, de troede de havde købt,” skriver statsanklageren i en pressemeddelelse.

Svindlen pågik ifølge det oplyste mellem juli 2017 og til februar i år – kvinden brugte ifølge statsanklageren forskellige aliasser for at sælge sine angiveligt ikke-eksisterende rejser.

”Hendes kunder købte i god tro rejser online, hvor de troede de for eksempel skulle på rejse med familiemedlemmer eller venner, men så kun for at opdage, at de havde købt rejser til ingen steder – og at deres penge var blevet stjålet af denne falske rejsebureauagent,” hedder det fra statsanklageren.

Købte flybilletter til andre
Ifølge anklagemyndigheden indsamlede den falske rejsebureauagent kreditkort-oplysninger fra sine ”kunder” – og brugte disse oplysninger til betaling for flybilletter til andre kunder, angiveligt for at holde svindlen kørende.

Ifølge et af anklagepunkterne troede en familie, at de havde købt en rejse med fly, hotel og entre til Disney World i Florida. Da familien så rykkede for konkrete billetter, i frygt for, at der ikke var blevet booket nogen konkret rejse, beklagede rejsebureauagenter forsinkelsen og forklarede forsinkelsen med, at hun havde fået konstateret brystkræft, skriver statsanklageren i sin pressemeddelelse.

Statsanklageren, der har rejst sigtelse om svindel og bedrageri i mindst 12 tilfælde, oplyser, at kvinden efterfølgende har returneret hovedparten af de penge, hun snød sine kunder for. Men sigtelserne er fortsat gældende, understreges det.

Relaterede artikler:

Danmark har to af verdens sejeste steder for børn

Anders And besøger atter Danmark

Krydstogt fra Disney på første besøg udenfor København