Suvarnabhumi Airport i Bangkok.

Familie boede tre måneder i Bangkoks lufthavn

En familie på to voksne og fire små børn måtte tilbringe tre måneder i en lufthavn i Bangkok på grund af bureaukrati og fordi de ikke turde rejse hjem til Zimbabwe.

Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok har i tre måneder fungeret som hjem for en familie fra Zimbabwe. Familien består af et forældrepar med fire børn under 11 år, som kom til Bangkok i maj. Da de siden ville fortsætte til Spanien, opstod der imidlertid problemer, da de ikke havde de rigtige visa, skriver TV2.dk

Men de kunne heller ikke få lov til at blive i Thailand, for deres turistvisa udløb. Og til Zimbabwe ville de under ingen omstændigheder, da de frygtede at blive retsforfulgt af det nye styre.

Ifølge BBC har myndighederne forsøgt at hjælpe, ved at sende dem med et ukrainsk fly til Dubai via Kiev i Ukraine og derfra videre til et tredjeland for at omgå europæiske immigrationslove. De kom af sted, men aflyste billetterne videre fra Dubai, og måtte så vende tilbage til Bangkok.

FN har prøvet at finde en løsning, men Thailand til ikke give dem asylværet inde over og forsøgt at finde en løsning. Thailand har ikke villet give familien asyl, så de har opholdt sig i afgangshallen, hvor personalet har taget sig af dem.

Afgang mod Filippinerne
Nu har familien imidlertid forladt Thailand for at rejse til Filippinerne. Ingen andre end familien selv ved, om det er der, de vil slå sig ned.

I Zimbabwe har den nye præsident Emmerson Mnangagwa opfordret til, at alle, der flygtede under Robert Mugabes styre, til at vende hjem, men adskillige vil gerne vente og se situationen an.

Det vækker mindelser om Steven Spielbergs film ’The Terminal’ fra 2004, hvor Tom Hanks som hovedperson strander i JFK-lufthavnen i New York, da hans land kollapser.

Relaterede artikler:

Skal bo 30 dage i lufthavn

Indespærret otte dage i lufthavn

71-årig har boet fem år i Malpensa