Skal bo 30 dage i lufthavn

LUFTFART: En blogger skal fra 10. oktober bo 30 dage i Helsinki Lufthavn. Det bliver et miks af et eksperiment, reality TV og brug af sociale medier, siger arrangørerne.

Den kinesiske blogger og ’influencer’ Ryan Zhu skal opholde sig en måned i lufthavnen. Det er lidt som Tom Hanks-filmen The Terminal, hvor personen dog var meget længere tid i lufthavnsterminalen.

Under sine 30 dage kan Ryan Zhu eksperimentere, afprøve og bedømme produkter i lufthavnen – han skal bl.a. overnatte i de små hvilekabiner, der står til passagerernes brug, oplyser virksomheden Finavia, der driver en række finske lufthavne.

Finavia, der bl.a. dækker opholdet via Facebook, siger, at initiativet er taget for at vise, at Helsinki er en af verdens bedste lufthavne – og bl.a. med navnlig Finnair har nogle af de hurtigste forbindelser mellem Nordeuropa og Asien.

Eksperimentet har sin egen hjemmeside: lifeinhel.tv

x

Læs Også

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.