Skal bo 30 dage i lufthavn

LUFTFART: En blogger skal fra 10. oktober bo 30 dage i Helsinki Lufthavn. Det bliver et miks af et eksperiment, reality TV og brug af sociale medier, siger arrangørerne.

Den kinesiske blogger og ’influencer’ Ryan Zhu skal opholde sig en måned i lufthavnen. Det er lidt som Tom Hanks-filmen The Terminal, hvor personen dog var meget længere tid i lufthavnsterminalen.

Under sine 30 dage kan Ryan Zhu eksperimentere, afprøve og bedømme produkter i lufthavnen – han skal bl.a. overnatte i de små hvilekabiner, der står til passagerernes brug, oplyser virksomheden Finavia, der driver en række finske lufthavne.

Finavia, der bl.a. dækker opholdet via Facebook, siger, at initiativet er taget for at vise, at Helsinki er en af verdens bedste lufthavne – og bl.a. med navnlig Finnair har nogle af de hurtigste forbindelser mellem Nordeuropa og Asien.

Eksperimentet har sin egen hjemmeside: lifeinhel.tv

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.