Trods at rejsebureauerne er ramt af en økonomisk hammer, er der håb forude for de, der har kapital til at holde ud, vurderer Danmarks Rejsebureau Forening. Pressefoto fra rejsebureauet De Brede Planker: Miha Godec.

Rejsebureauer håber næste år vil give bedre tider

Den danske rejsebranche er på vej mod nyt kritisk lavpunkt. Men der er optimisme hos en stor del danskere, de håber på godt nyt til næste års sommerferie, siger Danmarks Rejsebureau Forening.

Den danske rejsebureaubranches korte genopblomstring i årets sommerferieperiode var en stakket frist. Branchen er tilbage i dyb krise, som konsekvens af stigende smittetryk, orange rejsevejledninger og karantæneregler.

Trods at rejsebureauer er blevet ramt af en økonomisk hammer, der allerede har ført til konkurser, er der håb forude for de, der har kapital til at holde ud. Det siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i en pressemeddelelse fra rejsebureauet De Brede Planker.

”Ovenpå en sommer med staycation indenfor landets grænser, hungrer danskerne efter ferie i udlandet. Rejsebureauerne melder, at der allerede nu er en stor interesse for at booke næste års sommerferie, jeg vil tro, at det gælder for 20 til 30 procent af danskerne, at de tager chancen og lægger en sommerrejse i 2021 i kurven inden for de næste måneder. Så for rejseselskaberne gælder det om at holde hovedet oven vande indtil da,” siger Lars Thykier.

Bestiller sommerferie tidligere end normalt
Iveren efter sommerferie i udlandet mærkes også hos rejsebureauet De Brede Planker, der har over ti års erfaring i at sende danskerne på oplevelsesrejser som surfcamps, skirejser og kamelryg. Efter en 60 procents nedgang i omsætning under pandemien, er der nu lys for enden af tunnelen, mener rejsebureauets direktør, Christoffer Backman.

”Ligesom nok hele branchen er vi hårdt ramt i øjeblikket, men heldigvis kan vi nu se i ordrebøgerne, at danskerne bestiller sommerferie tidligere, end de plejer. I de seneste måneder har vi solgt 15 procent flere sommerrejser, end i samme periode sidste år,” siger Christoffer Backman og tilføjer:

”Det er min klare opfattelse, at et ekstra fokus fra vores side på rejsegarantier og en solid afbestillingsforsikring gør, at vores kunder nu, endnu mere end tidligere, godt tør bestille næste års sommerferie.”

Indefrosne feriepenge gøre ikke stor forskel
Udbetalingen af de indefrosne feriepenge kommer på den korte bane ikke til at gøre den store forskel for rejsebureauerne, vurderer Lars Thykier.

”De 20 til 30 procent, der bestiller rejser nu, havde gjort det, uanset om der kom feriemidler eller ej. I stedet tror jeg størstedelen af danskerne afventer en større sikkerhed for, at landene ikke bliver lukket ned, inden de booker. Men det er sikkert, at feriepengene nok skal gå til ferie på sigt, så nu handler det om at holde ud,” siger DRF’s direktør.

En prognose som Christoffer Backman også sætter sin lid til: ”Vi er forsigtigt optimistiske for fremtiden. Som et mindre bureau har vi kunne skære i nogen udgifter og er ikke bekymrede for vores overlevelse, men feriepengene skal helst skal gå til ferie, så vi kan komme i gang med at udbygge vores tilbud og destinationer,” siger han.

Relaterede artikler:

“Vis virkeligheden med regionale rejsevejledninger”

Danskerne kan kun rejse til fem lande

DRF: Over 650 opsagt i danske rejsebureauer