Regeringens finanslovsforslag har også fokus på turisme, blandt andet Tour de France-start i Danmark og lavere elafgifter til sommerhuse. Arkivfoto fra VisitDenmark, foto Niclas Jessen.

Finanslovsforslag støtter dansk turisme

Regeringen har i sit forslag til finanslov sat millioner af til områder med relation til turisme – blandt andet Tour de France start i Danmark, LGBT-turisme og støtte for at få udlejet flere ferieboliger.

Den danske regering præsenterede torsdag sit udspil til næste års finanslov. Her var en række punkter med forbindelse til turisme i Danmark, udover støtten til for eksempel VisitDenmark, oplyser Dansk Erhverv, der har været de mange forslag igennem. Her et kig på tre af områderne:

Noget af det mere spektakulære er, at der er afsat 17 million kroner på finansloven til at Tour de France i 2021 starter i Danmark. Den samlede regning for denne ”Grand Départ” er 90 millioner kroner. Heraf skal de danske kommuner og regioner, som det berømte cykelløb skal igennem, bidrage med henholdsvis 55 og 15 millioner kroner, resten skal komme fra sponsorer.

Muligheden for Tour de France-besøget i Danmark får denne vurdering af chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, der til STANDBY.dk siger:

”At tiltrække events og udvikle Københavns og Danmarks position på eventområdet er vigtig. Events er generelt en god forretning – og i Danmark er der bred erfaring med værtskab. Tour de France gør det muligt at markedsføre Danmark som en grøn og innovation cykelnation, der byder på masser af oplevelser på cyklen og mange andre ferieoplevelser.

Det er særligt klogt at fokusere på events, hvor der ikke bindes store samfundsmæssige investeringer i anlæg, der bagefter står tomme – det som eventbranchen kalder White Elephants,” lyder det fra Lars Ramme Nielsen.

Lavere elvarmeafgift for sommerhuse
Feriehusturismen, som ifølge Dansk Erhverv er den suverænt største værdiskaber i dansk kystturisme, er også betænkt i den nye finanslov. Regeringen vil ligestille el-opvarmede sommerhuse med el-opvarmede helårsboliger og sænke afgiften. Ændringen vil have betydning for cirka 50.000 sommerhusejere.

Lars Ramme Nielsen kommenterer: ”Feriehusturismen er i dag stærkt begrænset af høje elafgifter, når danske og udenlandske turister skal holde varmen i Kystdanmark. Feriehusudlejningen har potentiale til at vokse, særligt uden for højsæsonen. Men vækst kræver flere incitamenter for at udleje huse, også så turisterne ikke får store ekstraregninger, når varmeforbruget opgøres. Det danske turismeerhverv vil få stor glæde af denne ligestilling mellem helårs- og feriehuse.”

Støtte til LGBT-turisme
Finansloven har blandt andet også sat penge af til eventen Copenhagen 2021 i forbindelse med, at København i 2021 er vært for verdens første samlede afholdelse af World Pride og Eurogames under titlen ”Copenhagen 2021.”

På dansk er LGBT en forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner – og penge på dette område er givet godt ud, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv:

”LGBT-turister har et højt døgnforbrug og en høj rejsefrekvens og er en vigtig målgruppe for dansk turisme,” siger Lars Ramme Nielsen.

Relaterede artikler:

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Vokseværk i Danmarks største feriehusportal

LGBT-turisme er milliardforretning for Florida-by