Byen Wilton Manors nord for Fort Lauderdale markedsfører sig blandt andet som turistdestination overfor LBGT-segmentet. Foto: Travel.Hilton.com

LGBT-turisme er milliardforretning for Florida-by

Greater Fort Lauderdale har på 20 år mangedoblet sin markedsføring overfor LGBT-segmentet – og netop åbnet hvad byen kalder verdens første LGBT Visitor Center.

Da Greater Fort Lauderdale i 1996 lancerede sin første kampagne for at tiltrække bøsser og lesbiske som turister var budgettet 35.000 dollars – det var sidste år steget til en million dollars. Og sidste år havde området besøg af cirka 1,5 millioner turister indenfor LGBT-segmentet, der brugte 1,5 milliarder dollars, skriver Travel Weekly.

På dansk er LGBT en forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner.

Og nu har det officielle turistbureau, Greater Fort Lauderdale CVB (Convention and Visitor Bureau), netop åbnet hvad det kalder verdens første Visitor Center rettet mod LGBT-segmentet.

Besøgscentret er startet i samarbejde med byens handelskammer og ligger i byen Wilton Manors. Byen nord for Fort Lauderdale er ifølge turistkontoret hjemsted for områdets største antal bøsser og lesbiske samt LGBT-ejede forretninger. Faktisk er Wilton Manors, skriver Travel Weekly, det område i USA med den næststørste andel af erklærede bøsser og lesbiske, ifølge den seneste amerikanske befolkningsopgørelse, U.S. census.

Besøgscentret er naturligvis åben for alle turister, men det har kun brochurer fra for eksempel restauranter og attraktioner, der har været gennem en vurderingsproces for at sikre, at de ikke diskriminerer og accepterer alle slags kunder.

Alle skal føle sig sikre
Også fordi LBGT-segmentet er så stort i området, så har Greater Fort Lauderdale stor fokus på sikkerhed, så alle turister føler sig sikre og velkomne.

”Sikkerhed er lige så vigtigt som at man kan føle sig velkommen i området, uanset hvem og hvordan man er,” siger  Keith Blackburn, formand handelskammeret i Greater Fort Lauderdale.

I 2020 planlægger Greater Fort Lauderdale en kæmpemæssig Pride-festival, hvor der forventes 350.000 deltagere. Dette års Pride-festival havde 65.000 deltagere.

Relaterede artikler:

DFDS hylder Copenhagen Pride

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Massakre får hoteller til at skifte politik