Danske Holiday Group Invest har siden 2001 drevet portaler indenfor overnatning i Europa og er Danmarks største indenfor feriehusudlejning. Koncernen er moderselskab for flere portaler, blandt andet Feline Holidays, hvorfra fotoet stammer.

Vokseværk i Danmarks største feriehusportal

Den danske Holiday Group Invest-koncern har købt den norske portal TouristOnline, der indtil 2011 tilhørte VisitDenmark.

”Vi har købt noget interessant i markedet,” siger hovedaktionær og koncernchef i Holiday Group Invest-koncernen, Klaus Smedt, til STANDBY.dk

Det interessante, som Holiday Group Invest har købt, er den norske portal til booking af ferieboliger og sommerhuse, TouristOnline. Handlen skete tidligere på måneden, Klaus Smedt ønsker ikke at oplyse prisen for TouristOnline.

Ifølge egne oplysninger er Holiday Group Invest i dag Danmarks største sommerhusportal med 34.500 danske sommerhuse. Koncernen har i forvejen bookingportaler til sommer- og feriehusudlejning i ind- og udland: Feline Holidays, en af de største aktører på udlejning af sommerhuse, og Vacasol.

”Vi er Danmarks største feriehusportal med base i Kolding (Holiday Group Invest), mens Feline Holidays har hovedkvarter i Herning. Vi lever en ret anonym tilværelse – ikke så mange kender os, men hvert år booker 300.000 personer, primært tyskere, overnatning gennem vore portaler i navnlig danske sommerhuse,” lyder det fra Klaus Smedt.

TouristOnline, som blev stiftet i 2000 og havde frem til 2011 VisitDenmark som ejer, har tidligere været tilgængelig for sommerhusudlejning via VisitDenmarks hjemmeside. I dag har Holiday Group Invest kontrakten med VisitDenmark om sommerhusudlejning via turistrådets hjemmeside.

Måske køb af andre portaler
Med købet af TouristOnline forstærker Holiday Group sin position indenfor feriehusudlejning og forventer i år en omsætning på over 300 millioner kroner. Holiday Group havde i sidste regnskabsår et overskud på syv millioner kroner, i år forventes ni millioner og næste år budgetteres som følge af øget salg med 12 millioner kroner, siger Klaus Smedt og udelukker ikke opkøb af andre portaler.

”Digitalisering, distribution og internationalisering er nøgleord på dette meget konkurrenceprægede marked, hvor synlighed, volumen og udvalg gør en afgørende forskel. Strategien for os er at sikre størst mulig synlighed, og at vi med vores skalérbare IT-platform kan overtage lignende portaler inden for alle former for overnatning og ferie,” siger Klaus Smedt og tilføjer:

”Vore eksisterende sommerhusportaler i Feline Holidays og Vacasol udvikler sig i en positiv retning. Med købet af TouristOnline styrker vi vores tyske profil, da deres portal står stærkt på det tyske marked. Vi ser oplagte muligheder for synergier, og glæder os til at sende endnu flere gæster på ferie.”

Relaterede artikler:

Ny rekord for udlejning af feriehuse

Dansk sommerhusfirma udvider til Sverige

Nyt medie med danske turismenyheder til tyskerne