Formet som et lidt rystet 8-tal og bundet sammen af fem færgeforbindelser og otte broer passerer Østersørutens 820 kilometer i alt 17 danske kommuner. Illustration: Vejdirektoratet.

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Den 820 kilometer lange nye Østersørute skal være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner ved blandt andet at udvide turistsæsonen.

Lørdag den 5. maj åbner Danmarks nye nationale cykelrute, Østersøruten. Dens 820 km snor sig som et 8-tal og binder det sydlige Danmark sammen fra Padborg i vest til Møn i Øst. På ud- og hjemturen passerer ruten Svendborg.

Østersøruten skal blandt andet være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner og gøre det sydlige Danmark til en rejsedestination for cykelturister fra hele verden.

“Den nye Østersørute er kystnær, den passerer gamle købstæder og nationale seværdigheder. Jeg er sikker på, at den kan være med til at løfte turismen i det sydlige Danmark,” siger transportminister Ole Birk Olesen, der officielt åbner ruten i Svendborg.

De 17 kommuner, ruten ruller igennem, har samarbejdet med Vejdirektoratet om en ensartet ruteskiltning. Det skal sikre, at turisterne kan finde vej og skabe fundament for en massiv markedsføring og udvikling af pakketilbud til de kommende cykelturister.

Magnet for cykelturisme
“Med vores erfaring med international tiltrækning, destinationernes greb om forretningsudviklingen og Dansk Kyst- og Naturturismes evne til at drive det strategiske samarbejde og sikre sammenhængskraft på tværs, er vi overbeviste om, at investeringen i løbet af få år vil resultere i en rute fyldt med masser af udenlandske cykelturister,” siger direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

Det er planen, at Østersøruten skal op blandt de allerbedste cykelruter i verden. “Med en fokuseret indsats er det tidligere lykkedes at få Vestkystruten og ruten mellem København og Berlin på listen,” siger Peter Ole Sørensen, formand for Dansk Cykelturisme.

Stort økonomisk potentiale
“Cykelturisterne kan for alvor forlænge sæsonen ud over sommermåneder juli og august. Nu hvor den fysiske infrastruktur er på plads, kan lokale turisterhverv og regionale turistdestinationer komme i gang med at udvikle cykelpakker, investere i service og markedsføre produkterne,” siger forretningsudvikler hos Destination Fyn, Anne Høyby.

Rutens mange samarbejdspartnere inkluderer Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitDenmark, Dansk Cykelturisme, Vejdirektoratet og destinationsselskaberne for Fyn, Lillebælt, Lolland-Falster, Vestsjælland og Destination Sønderjylland.

Relaterede artikler:

Cykelferier hitter

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark