Check-in til Finnair i Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Finsk Legoland-rute vender tilbage

Senere i denne måned genåbner Finnair en af de ruter, der blev lagt i dvale under COVID-19-pandemien. Det bliver dog indtil videre kun midlertidigt i løbet af sommeren.

Hvis der en ting, som resten af verden kender Danmark for, er det formentlig de farverige klodser fra Lego, som har været fast inventar på talrige børneværelser gennem årtier. Legetøjets popularitet har ført til, at forlystelsesparkerne Legoland i dag ligger ti steder verden over.

Den originale park befinder sig dog fortsat i Billund, og den er der stadigvæk stor interesse for at besøge. Nu får finske Lego-entusiaster endnu bedre muligheder for at tage på tur dertil, da Finnair genoptager ruteflyvningerne mellem Helsinki og Billund.

Flyselskabet har ellers ikke haft aktiv drift på denne rute siden den 16. marts i 2020, hvor den blev suspenderet på grund af COVID-19-pandemien. Fra den 21. juni til og med den 14. august vil det dog igen være muligt at flyve mellem de to destinationer, oplyser Finnair.

Flyvninger fire dage hver uge
Historisk set har grundlaget for rutedriften mellem Helsinki Airport og Billund Lufthavn i høj grad været, at mange finner ønsker at besøge Legoland. Det har flere gange været debatteret, hvorvidt ruten, der tidligere blevet fløjet året rundt, skulle genoptages, og det sker altså senere på måneden.

Finnair oplyser, at ruten vil blive fløjet tirsdag, torsdag, lørdag samt søndag, og flyvetiden vil være én time og 55 minutter.Det kan derudover være, at den igen vil blive etableret som en helårsrute på et tidspunkt.

Før ruten blev lagt i dvale, var den en god forbindelse til Finnairs hub i lufthavnen i Helsinki, hvorfra passagererne kunne rejse videre til selskabets destinationer i Asien.

Flyvningerne hertil er dog i vidt omfang suspenderet i øjeblikket, da de russiske luftkorridorer ikke kan benyttes, fordi Rusland har forbudt flyselskaber fra en række lande adgang til landets luftrum. Det er sket som modsvar på, at landets egne flyselskaber er blevet udelukket fra en del luftrum grundet krigen i Ukraine.

Flere ting at opleve i Helsinki
Flyselskabet fremhæver blandt andet, at danskere, som tager på ferie i Finland, bør opleve de mange saunaer og udendørsbade, som landet er kendt for. Det kan eksempelvis være Allas Sea Pool i Helsinki, hvor man kan få et dyp i tre udendørsbade, der opvarmes med vedvarende energikilder.

I tillæg hertil kan man blandt andet også udforske Helsinki Design District, som er et kreativt område i byen, hvor omdrejningspunktet er finsk design. Her findes designbutikker, spisesteder og gallerier, ligesom Helsinki Art Museum med en samling bestående af omkring 9.000 stykker kunst ligeledes skulle være et besøg værd.

Den daglige leder for Finnair i Skandinavien, Robert Lönnblad, udtrykker tilfredshed over, at selskabet atter flyver mellem Helsinki og Billund.

”Det er vigtigt for os at imødekomme vores kunders efterspørgsel og tilbyde gode forbindelser fra flere dele af Danmark til Finland. Helsinki er en populær rejsedestination for mange danskere, og derfor er vi rigtig glade for også at kunne tilbyde direkte fly fra Billund i den kommende sommersæson.”

 

Relaterede artikler:

Legoland inviterer flygtningebørn fra Ukraine

Green Key til Legolands tre overnatningssteder

Legoland udvider med otte nye attraktioner